O tanara in varsta de 34 de ani din Bucuresti, mama de gemeni, a facut stop cardio-respirator la birou si, de doua zile, este in coma profunda.
Colegii si familia spun ca femeia muncea incontinuu si acuza stresul enorm la care a aceasta s-a expus pentru a-si pastra locul de munca.

Carmen Ramona Ciciu s-a prabusit marti dupa-amiaza in timp ce se afla la serviciu. Un stop cardio-respirator, aparent fara explicatie, a doborat-o in fata calculatorului de pe biroul ei de la firma Ipsos Interactive Services, unde era programator, relateaza Adevarul.ro.

„Colegii i-au oferit primul ajutor, iar salvarea a venit imediat. Stiu ca muncea mult la niste proiecte, dar nu stiam ca e bolnava. Stresati suntem cu totii, iar ea cu atat mai mult cu cat avea doi copii mici, gemeni, acasa", a povestit ieri o colega care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Medicii de pe ambulanta au gasit-o pe Carmen in stop cardio-respirator si au reusit sa o resusciteze dupa cateva zeci de minute, timp in care pacienta a fost ventilata artificial. Medicii au fost nevoiti sa o opereze pe creier din cauza unei complicatii care a survenit stopului cardiac.

Sotul femeii sustine, potrivit Realitatea.net ca tanara isi aducea acasa adesea de lucru, pentru ca volumul de munca i se marise in urma disponibilizarilor facute de firma, iar termenele limita de predare erau presante.

"Stresul si suprasolicitare pot favoriza sau agrava anumite conditii medicale. Spre exemplu, un om stresat si obosit are un deficit imunitar fata de unul odihnit, cu program mai usor si asta poate sa insemne ca face si infectii mai usor. Ceea ce vedem din analize e ca muschiul cardiac nu se contracta normal, avem complicatii cerebrale extrem de grave si nu am gasit o alta boala care sa fi justificat stopul cardiac", a declarat medicul Bogdan Popescu.

In urma cu doi ani, opinia publica a fost socata dupa moartea Ralucai Stroescu, auditor la Ernst & Young, care a murit la varsta de 31 de ani din cauza epuizarii la locul de munca. Diagnosticul dat de medici la momentul tragediei, in 2007, a fost fibroza miocardica, insa colegii Ralucai au spus ca moartea a survenit dupa saptamani in care fata a lucrat neintrerupt, aminteste Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.