Cel putin zece femei din Iasi au fost agresate de un individ inarmat cu un obiect ascutit, in timp ce mergeau pe strada. Oamenii legii nu exclud posibilitatea unui numar mai mare de victime.

[UPDATE] Agresorul a fost prins. Potrivit politistilor ieseni, barbatul are 35 de ani si este recidivist, avand o condamnare pentru viol. Barbatul a fost condamnat la 12 de ani de inchisoare, dar a fost eliberat inainte de termen. In acest caz, politistii il cerceteaza pentru ultraj contra bunelor moravuri. Suspectul a fost retinut in zona Copou de o echipa mixta formata dintr-un politist si un jandarm.

"Barbatul a fost prins in flagrant in momentul in care a agresat o eleva folosind acelasi mod de operare, mai exact a acostat victima si cu un obiect ascutit i-a provocat leziuni in zona fesiera"
, au declarat reprezentantii politiei iesene, potrivit NewsIn.

Conform precizarilor acestora, suspectul a fost dus la sediul Politiei Municipiului Iasi, urmand a se efectua confruntari cu victimele, in vederea stabilirii cu exactitate a implicarii.

Comandantul politiei iesene, comisarul sef Ioan Scripniciuc, a declarat pentru NewsIn ca au fost identificate 12 victime ale agresorului, dupa ce au fost contactate toate spitalele din Iasi. Potrivit acestuia, toate partile vatamate l-au reclamat pe individ ca au fost injunghiate in zona coapsei si in zona feselor, cele mai multe dintre ele avand nevoie de ingrijiri medicale.

Majoritatea victimelor s-au prezentat la Serviciul de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi pentru a le fi recoltate probe de sange.

"Aceste analize sunt considerate a fi probe martor, urmand ca in urmatoarele trei-patru luni, victimele sa revina la DSP Iasi, pentru a li se recolta a doua proba. Prin aceste analize ale sangelui se va stabili daca in intervalul de timp mentionat, au aparut boli transmisibile pe cale sangvina, cum ar fi hepatita B, hepatita C sau HIV", a declarat purtatorul de cuvant al DSP, Marius Voicescu.

Una dintre victime a fost dusa direct in sala de operatii. "Ma intorceam de la scoala si, cand am ajuns pe strada Silvestru, un individ imbracat cu geaca maro s-a aplecat catre mine si m-a intepat cu un obiect ascutit. Nu mi-am dat seama prima data ce rana e, apoi am mers cativa metri si mi-am dat seama ca sangerez. Mi-e frica sa nu fi vrut sa-mi dea vreo boala", a spus tanara, injunghiata in picior, transmite Realitatea TV.

Toate victimele au primit ingrijiri medicale si vor merge la un consult la sectia de boli infectioase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.