Fostul generala fost internat ieri la sectia Chirurgie Cardiaca a Spitalului Floreasca din Capitala, urmand sa fie supus unei interventii chirurgicale

"Mihai Chitac s-a internat azi (luni, n.red). Urmeaza sa fie supus unor interventii de rutina inaintea operatiei. Deoarece vine din penitenciar trebuie refacute toate analizele pacientului, iar abia dupa terminarea acestor investigatii va fi stabilita data operatiei", a declarat pentru NewsIn seful sectiei Chirurgie Cardiaca a Spitalului Floreasca, Serban Bradisteanu.

Fostul general Mihai Chitac a fost astfel eliberat pentru 60 de zile, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Militare au amanat sambata, din nou, pentru 24 februarie, judecarea recursului procurorilor impotriva deciziei de eliberare a fostului general, pe motiv ca avocatul nu a studiat dosarul.

Daca intre timp se va judeca recursul procurorilor si Curtea Militara de Apel va decide ca fostul general nu ar fi trebuit sa fie eliberat, Chitac se va intoarce in penitenciar inainte de expirarea termenului de doua luni.

Potrivit raportului venit de la Institutul National de Medicina Legala, Mihai Chitac, in varsta de 81 de ani, este programat pentru o interventie cardiovasculara. Chitac va fi eliberat in ziua in care este programata interventia, respectiv 15 februarie, daca instanta superioara da aceeasi decizie de intrerupere a pedepsei.

Curtea Militara de Apel a decis pe 18 septembrie 2009 ca Mihai Chitac sa fie eliberat, pe motive medicale, iar Victor Stanculescu sa fie reincarcerat, ambele hotarari definitive ale instantei fiind date dupa judecarea recursurilor privind cererile lor de intrerupere a pedepselor pentru Revolutia de la Timisoara.

Asadar, Curtea a admis recursul procurorilor impotriva intreruperii executarii pedepsei, pe o perioada de 1 an, pentru fostul general Victor Stanculescu, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara, hotararea fiind definitiva. Curtea a mai decis intreruperea executarii pedepsei lui Mihai Chitac cu trei luni, pe motiv ca fostul general are nevoie de aceasta perioada pentru a suporta doua interventii chirurgicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.