In incinta Garii de Nord s-a pus in functiune, incepand de vineri, 29 ianuarie, un automat prin care calatorii pot sa-si cumpere bilete de tren, fara sa mai apeleze la serviciile caselor de bilete. Pentru inceput, doar cu cardul.

Cum functioneaza automatul

Automatele de vanzare a biletelor, numai in trafic intern, sunt dotate cu touch-screen, iar pentru plata au incorporat cititor de card bancar (POS).

In afara de eliberarea biletelor, ele pot oferi informatii despre orele de plecare si de sosire a trenurilor, cu posibilitatea tiparirii lor.

Dupa efectuarea platii, se va emite o chitanta care tine loc de bilet si poate fi prezentata conductorului de tren. Deocamdata, nu este posibila cumpararea de bilete la vagoane de dormit sau cuseta, sau bilete dus-intors. "Sistemul este unul destul de simplu. Pentru cei familiarizati cu PC-ul, prima achizitie dureaza in jur de 2-2,5 minute", a explicat directorul de marketing al CFR Calatori pentru Wall-Street.

Ce cred calatorii despre automatul de vanzare a biletelor de tren? Aflati din Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.