Sindicalistii din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratiei (FNSA) au hotarat, marti, in cadrul sedintei Biroului Executiv, sa stranga semnaturi pentru demararea unor actiuni de protest, in semn de nemultumire fata de lipsa de reactie a Guvernului la problemele lor.
Potrivit deciziei BEX a FNSA, nici Ministerul Administratiei si Internelor nici Guvernul Romaniei nu a aratat interes pentru evitarea concedierii a aproape 17.000 de persoane din sistem, daca se adopta in forma actuala proiectul de lege privind normativele de personal din unitatile administrativ-teritoriale si institutiile din subordinea acestora, transmite NewsIn.

“Am solicitat Ministerului Administratiei si Internelor sa organizeze intalniri cu factorii de raspundere din administratia publica locala pentru a gasi solutii prin care sa se evite disponibilizarile de personal propuse prin Proiectul de lege privind normativele de personal din unitatile administrativ-teritoriale si institutiile din subordinea acestora. Pana la aceasta data nu am primit niciun raspuns si nici nu am vazut vreo reactie favorabila la demersurile noastre din partea M.A.I. si a Guvernului Romaniei", declara reprezentantii FNSA. "Biroul Executiv al F.N.S.A. a hotarat sa trecem la actiuni de protest".

"Incepand de astazi, 19.01.2010, vom demara actiunea de strangere de semnaturi pentru organizarea urmatoarelor forme de protest: mitinguri in toate municipiile resedinta de judet, pichetarea M.A.I. si M.M.F.P.S., greva de avertisment cu intreruperea activitatii timp de doua ore si greva generala pentru blocarea intregii activitati din administratia publica locala”, se arata intr-un comunicat de presa.

Calendarul actiunilor de protest va fi stabilit la sfarsitul acestei saptamani, in sedinta extraordinara a Biroului Executiv al F.N.S.A., dupa consultarea liderilor sindicatelor membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.