Imunizarea va fi realizata atat in cabinetele medicale scolare, cat si in cele ale medicilor de familie, iar elevele si studentele au prioritate, anunta Ministerul Sanatatii.

Programul de vaccinare se va derula pana la sfarsitul primului semestru din anul 2010, relateaza NewsIn.

Astfel, parintii sau tinerele care doresc imunizarea impotriva HPV se pot adresa cabinetelor medicilor de familie, dar si cabinetelor din scoli si universitati, pentru ca medicii sa solicite dozele, pe baza cererilor, de la directiile de Sanatate Publica.

Decizia MS de a extinde campania de vaccinare are ca scop oferirea posibilitatii de a se vaccina gratuit tuturor persoanelor care doresc sa fie protejate impotriva infectiei cu HPV, prevenind astfel aparitia cancerului de col uterin.

Vaccinarea nu este obligatorie, dar este "ferm recomandata de catre autoritatile medicale nationale si internationale pentru ca vaccinul este foarte util, eficient si sigur. Eficacitatea vaccinului este de 100%, iar cel mai bun raspuns imun se obtine atunci cand este administrat intre 10 si 14 ani", spun reprezentantii ministerului.

Toate persoanele care doresc sa afle mai multe despre protejarea prin vaccinare, se pot informa in continuare din sursele medicale oficiale puse la dispozitie, atat prin canalele de comunicare online (intrebari@informarehpv.ro), cat si la numarul de telefon gratuit 0-800-800-008, consultand materialele de informare disponibile in scoli si cabinetele medicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.