Totodata, in ultimele 24 de ore au fost confirmate 109 cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor inregistrate pana in acest moment fiind de 3.660, dintre care cele mai multe in municipiul Bucuresti - 42

Ministerul Sanatatii a comunicat doar faptul ca persoanele decedate aveau si alte afectiuni asociate, fara insa a le specifica.

Pana in prezent, Ministerul Sanatatii a anuntat oficial opt decese cauzate de gripa porcina. Pe 23 noiembrie, primul deces a fost inregistrat in cazul unui pacient din Radauti infectat cu virusul gripal A/H1N1, care suferea si de obezitate si diabet, a decedat in ambulanta care il transporta la Iasi. O zi mai tarziu, Ministerul Sanatatii a raportat un al doilea deces, la o femeie din Botosani. Sambata, a fost inregistrat cel de-al treilea deces, fara ca autoritatile sa mai furnizeze date suplimentare, cum ar fi orasul sau daca pacientul suferea si de alte afectiuni asociate.

Autoritatile romane au anuntat, miercuri, alte doua decese cauzate de gripa porcina, fiind vorba despre o pacienta din Radauti internata la Iasi si de un alt bolnav, care suferea si de leucemie, iar joi a fost inregsitrat cel de-al saselea deces cauzat de infectarea cu virusul gripal A/H1N1, la un adult care suferea si de bronsita cronica, potrivit NewsIn.

Comitetul de Coordonare pentru Gripa a decis sa nu mai faca publice datele personale ale pacientilor decedati din cauza gripei porcine, cum ar fi varsta, sexul si localitatea unde s-a produs decesul.

"Aceasta decizie a venit in urma difuzarii/publicarii, in ultima perioada, a mai multor reportaje care au indus, nejustificat, un sentiment de nesiguranta in randul populatiei, dar si presiune asupra personalului medical. De asemenea, se impune protejarea drepturilor pacientilor si a familiilor lor, multe dintre acestea sesizand autoritatile in acest sens. Nu in ultimul rand, Ministerul Sanatatii are datoria de a evita expunerea medicilor la comentarii, judecati si atitudini agresive din partea unor voci neautorizate din punct de vedere medical. Astfel de situatii pot duce la demotivarea unor persoane care nu fac altceva decat sa salveze vieti si sa limiteze raspandirea virusului pandemic. Mentionam ca Ministerul Sanatatii este singura autoritate care va prezenta date si informatii privind evolutia imbolnavirirlor cu A/H1N1, iar acest lucru se va realiza zilnic, printr-un comunicat de presa difuzat la orele 12.00", au precizat reprezentantii ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.