Valul de pesimism de pe piata muncii generat de situatia politica actuala pare ca va lua sfarsit odata cu alegerea unui nou presedinte.

Mai putin de jumatate dintre romani (47,1%) se declara optimisti in revenirea pietei muncii dupa alegerea noului sef de stat.

Doar 47% dintre respondentii cu varste intre 18 si 25 de ani cred in optimizarea climatului de pe piata muncii, fata de 39,4% in cazul celor de 26 - 35 de ani si 47,3% pentrtu cei de pana la 50 de ani, conform unui sondaj al portalului NetJobs.ro, citat de Wall-Street.

Angajatii din domeniile constructii si agricultura sunt cei mai optimisti, 80%, respectiv 71,43% dintre ei crezand in revenirea acestor domenii. La polul opus se afla domenii ca vanzari, resurse umane si inginerie, unde respondentii cred in resuscitarea pietei in proportie de 22,3%, respectiv 20% si 11,15%.

Insa nu numai situatia politica actuala genereaza valul de pesimism referitor la evolutia pietei muncii. Principalul factor al pesimismului romanilor este starea economiei nationale, increderea companiilor si consumatorilor in economia Romaniei aflandu-se acum la cel mai redus nivel din Uniunea Europeana, conform raportului lunar al Comisiei Europene. In luna noiembrie, indicele increderii romanilor in economia nationala inregistra scaderi pana la pragul de 62,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.