Peste 50 de cazuri de gripa A/H1N1 care a suferit mutatii si a devenit rezistenta la Tamiflu, anterior cel mai eficient antiviral, au fost descoperite in toata lumea

Patru bolnavi internati in Spitalul Universitar Duke, Carolina de Nord, Statele Unite, au fost infectati cu tulpina rezistenta la Tamiflu intr-un interval de timp de sase saptamani, scrie „The Examiner“. Intr-un alt spital, din Cardiff, Tara Galilor, au fost descoperiti cinci pacienti bolnavi de gripa, care nu raspund la acelasi tratament.

Desi autoritatile americane sustin ca toate cele 21 de cazuri semnalate pe teritoriul SUA au fost izolate, cei patru bolnavi din spitalul Duke se aflau cu totii internati pe acelasi etaj al unei aripi axate pe tratamentul cancerului. Trei dintre acestia au murit intre timp, dar nu se stie sigur daca din cauza gripei, scrie Cotidianul.

Potrivit Serviciului National de Sanatate Publica al Tarii Galilor, NPHS, tulpina rezistenta la Tamiflu nu provocat simptome mai severe decat virusul A/H1N. Pentru gripa noua „clasica“, Tamiflu ramane cel mai bun tratament, iar vaccinarea este in continuare cea mai eficienta arma in prevenirea unei pandemii, scrie si „The Sunday Telegraph“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.