Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a anuntat ca societatea va depune la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de suspendare a grevei sindicalistilor de la metrou.
La randul sau, liderul sindical al angajatilor Metrorex, Ion Radoi, considera ca Radu Bercenu incearca sa influenteze justitia ca sa suspende greva de la metrou. "Ministrul interimar al transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu incearca sa influenteze justitia ca sa suspende greva de la metrou si este posibil ca maine sa fim invitati la Tribunalul Bucuresti", a declarat presedintele Uniunii Sindicale Libere (USL) Metrou, Ion Radoi.

Angajatii Metrorex au intrat de ieri in greva generala pe termen nelimitat, nemultumiti de rezultatul negocierilor de luni cu Radu Berceanu. Peste 1.000 de angajati de la Metrorex, din totalul de 4.250, nu au lucrat ieri, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat.

"Angajatii vin la serviciu, insa nu vor desfasura nicio activitate in intervalul 04.00-16.00, cand se desfasoara greva. Metroul va circula normal dupa ora 16.00 pana la ora 23.00", a mentionat pentru NewsIn Ion Radoi.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a decis ca incepand de marti sa mareasca capacitatea de transport a regiei, prin suplimentare cu 200 de autobuze, troleibuze si tramvaie, de la 5:30 pana la ora 17:00, pe 47 linii. Aceaste masini puse in circulatie de catre RATB, nu fac insa fata miilor de bucuresteni care vor sa ajunga la serviciu sau la scoala.


Greva la metrou paralizeaza Bucurestiul

Greva de la metrou provoaca deja primele probleme pentru calatorii care foloseau mijloacele de transport in comun. Unii dintre pasagerii care asteptau la Pasajul Lujerului au decis sa plece pe jos. Deja mijloacele de trasport in comun de suprafata nu mai fac fata numarului mare de calatori care incearca sa sjunga la destinatii. Multi dintre calatori au decis sa plece pe jos pentru ca autobuzele nu au mai ajuns de aproximativ 35 de minute in statiile din zona Militari. Cele mai mari probleme in trafic se gasesc in zona Lujerului si pe soseaua Virtutii, noteaza Realitatea.net.

Traficul rutier in Capitala a fost grav afectat in aceasta dimineata. Au fost inregistrate 18 apeluri care sesizau blocaje, iar mijloacele de transport RATB au fost supraaglomerate, circulatia lor fiind ingreunata, au declarat pentru NewsIn oficiali ai Brigazii de Politie Rutiera si ai RATB.

Calea Vacaresti, Soseaua Mihai Bravu, intersectia Tineretului si soseaua Virtutii sunt cateva dintre locurile prin care s-a circulat dificil, incepand cu ora 08:00 fiind inregistrate blocaje, de cele mai multe ori pentru ca soferii nu au respectat regula centrului liber.

Oficialii Brigazii de Politie Rutiera au precizat ca intreg efectivul unitatii, precum si ofiteri de la Politia Comunitara si de la Directia Politiei Rutiere au fost mobilizati in strada pentru a dirija circulatia.

Traficul mijloacelor RATB a fost ingreunat in zonele Piata Sudului, Piata Lujerului, Gara de Nord, Piata Iancului la intersectia Carol cu Mosilor, la intersectia Obor, intersectia Bulevardului Timisoara cu Brasov, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al RATB, Mihai Vladarau. "Avem in trafic 202 de mijloace de transport suplimentare, dar datorita traficului general am avut mari probleme cu preluarea calatorilor de pe traseu. In unele zone in loc sa se faca patru-cinci curse, am reusit numai una" a spus Vladarau.

Wall-Street.ro a luat pulsul acestei situatii care pune in dificultate mii de bucuresteni. Decizia angajatilor Metrorex de a intra in greva pe termen nelimitat i-a determinat pe salariatii companiilor de top aflate in Piata Charles de Gaulle si zona Pipera, doi din principalii poli de business ai Capitalei, sa se orienteze catre alte mijloace de transport, cat timp metroul bucurestean va fi oprit de la circulatie. [Metroul in greva. Cum ajungem la birou?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.