Salariatii Metrorex au intrat in greva generala pe termen nelimitat, nemultumiti de rezultatul negocierilor de ieri. Cum vor circula insa astazi, fara metrou, angajatii care fac milioane de euro pentru companiile din Bucuresti?
Mai mult de jumatate de milion de calatori vor fi afectati de greva de la metrou, care nu va circula intre orele 05.00-16.00, dupa ce, ieri, o delegatie a sindicalistilor de la metrou a purtat discutii cu ministrul interimar al transporturilor si infrastructurii, pe tema contractului colectiv de munca, fara rezultat. [Berceanu: Greva de la Metrorex poate fi anulata in instanta]

Circa 200 de angajati de la metrou au protestat la Guvern, saptamana trecuta, cerand inceperea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, si majorari salariale de 20%. Potrivit Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), productivitatea muncii la metrou a crescut in 2009 cu circa 30% fata de 2008. "S-au dat in folosinta patru noi statii, fara sa fie nevoie sa fie angajati alti oameni. In aceste statii se lucreaza la casierie, rame de metrou, partea tehnica, etc, ceea ce denota ca exista o crestere a productivitatii muncii cu circa 30% in 2009, fata de 2008, fara niciun fel de cost suplimentar din partea Metrorex. In 2009, numarul calatorilor s-a dublat, de la 300.000 pe zi in 2008, la 650.000 pe zi anul acesta", a declarat presedintele USLM, Ion Radoi, subliniind faptul ca ultima majorarea salariala a angajatilor Metrorex a fost de 23%, in noiembrie 2008, iar salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se incadreaza in medie la 1.500-1.600 lei. [Angajatii Metrorex nu renunta la greva generala]


RATB va trimite 200 de vehicule suplimentare in trafic


Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a decis ieri ca incepand de astazi sa creasca capacitatea de transport a regiei, prin suplimentare cu 200 de autobuze, troleibuze si tramvaie, de la 5:30 pana la ora 17:00, pe 47 linii, potrivit purtatorului de cuvant Mihai Vladarau citat de NewsIn.

Liniile pe care va fi marit numarul de vehicule va fi cel paralel cu liniile de metrou sau in apropierea marilor statii - Soseaua Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Bulevardul Iuliu Maniu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Splaiul Independentei si Eroilor.

Purtatorul de cuvant al RATB a precizat ca va fi prelungit si programul de circulatie cu o cursa sau doua pentru 400 de vehicule care se retrag, in general, dupa varful de trafic de dimineata, in jurul orei 9:00.


Cum vor circula fara metrou angajatii care fac milioane de euro pentru companiile din Bucuresti?

Decizia angajatilor Metrorex de a intra in greva pe termen nelimitat i-a determinat pe salariatii companiilor de top aflate in Piata Charles de Gaulle si zona Pipera, doi din principalii poli de business ai Capitalei, sa se orienteze catre alte mijloace de transport, cat timp metroul bucurestean va fi oprit de la circulatie, scrie Wall-Street.

“Circul zilnic cu metroul. Atata timp cat va fi oprit metroul, din cauza grevei, o sa merg la serviciu cu motocicleta. Locuiesc in Piata Muncii si, in mod normal, nu ar trebui sa fac mai mult de 20-25 de minute pana la serviciu, biroul meu fiind chiar in piata Charles de Gaulle. Ma astept insa ca maine (n.red.: marti) sa fie mult mai aglomerat decat de obicei. Daca va fi nevoie, voi circula cu motocicleta pana va incepe sa ninga”, spune Mihai Istrate, 41 de ani, care lucreaza ca functionar bancar pentru Raiffeisen Bank.

Ce solutii au bucurestenii la aceasta problema? Aflati de pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.