Scoala nr.153 de pe Calea Giulesti din Bucuresti a fost inchisa ieri dimineata, pentru o saptamana, dupa ce au fost diagnosticate cinci cazuri de gripa porcina, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu

Primul caz de gripa H1N1 in scolile romanesti a fost inregistrat la o eleva din Slobozia, pe 16 septembrie. A umat ca in data de 22 octombrie sa fie confirmate alte doua cazuri de gripa, la Scoala 146 din Bucuresti, si la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iasi, fiind vorba si despre primele cazuri cu transmitere comunitara, relateaza NewsIn.

Pe 26 octombrie, la scoala generala nr. 15 din Iasi au fost confirmate doua cazuri de gripa A/H1N1. dupa efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au depistat si alti copii care prezentau simptome respiratorii, de la care au fost recoltate mai multe probe biologice.

Pe 27 octombrie, Scoala nr. 15 a fost de asemenea inchisa pentru o saptamana, dupa ce au fost depistate 21 de noi cazuri de gripa porcina, fiind vorba despre 20 de elevi si o femeie de serviciu. Doua studente care au facut practica la scoala in cazua au contactat la randul virusul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.