Un angajat al Rompetrol Petromidia Navodari si-a pierdut viata, sambata, iar alte trei persoane au suferit intoxicatii, in urma unui accident de munca petrecut in sectia Desulfurare Gaze (DGRS)
Potrivit martorilor, accidentul a avut loc in conditiile unei revizii programate la instalatiile rafinariei, in jurul orei 13.30, la apropierea schimbului de tura. Un angajat al combinatului si trei salariati ai unui subcontractor efectuau lucrari de intretinere la partea exterioara a unui rezervor, intoxicandu-se in timp ce amplasau o schela, relateaza NewsIn.

Trei autospeciale ale Serviciului de Ambulanta si pompieri civili au ajuns de urgenta la fata locului, insa echipele de salvare nu au mai putut face nimic pentru unul dintre muncitori. Alte trei persoane au fost duse de urgenta la Spitalul Judetean.

Potrivit directorului DSP Constanta, Dina Constantin, unul dintre raniti, Dumitru Bodeanu in varsta de 21 ani, din Prahova, este in coma profunda, fiind internat in Sectia reanimare, un alt ranit, Ion Viorel, in varsta de 33 de ani, este ranit usor, iar un alt angajat, Stan Toma, in varsta de 45 de ani, din Navodari, este intoxicat usor cu hidrogen sulfurat si arprezinta traumatisme cranio-faciale acute produse prin cadere.

Accidentul de munca este anchetat in prezent de procurori si functionari ai Inspectoratului Teritorial de Munca, iar in cadrul Rompetrol a fost instituita o comisie tehnica pentru stabilirea cauzei si a modului de interventie in cazul accidentului de munca petrecut in cadrul unitatii, se arata intr-un comunicat remis Grupul Rompetrol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.