Peste 20.000 de sindicalisti vor sarbatori astazi, prin miting, Ziua Mondiala a Muncii Decente, protestul legat in special de problema salariilor urmand sa paralizeze circulatia in zona Piata Victoriei din Capitala, pana la orele 18.00.
Dupa pichetarea Parlamentului si greva generala de o zi, sindicatele isi vor striga acum nemultumirile chiar langa sediul Guvernului, cu speranta ca de acolo se vor face, in sfarsit, auziti. Lista revendicarilor incepe cu salariile, mai exact cu refacerea grilei din Legea unica, initiativa la care chiar premierul Boc i-a invitat, luni, pe sindicalisti, cu conditia "respectarii constrangerilor bugetare". Sindicalistii mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei in 2010 si de 1.300 lei in 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor aflati temporar fara loc de munca si dezvoltarea economiei nationale, in sensul sustinerii unitatilor economice, dupa cum a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

La miting vor participa reprezentantii principalelor centrale sindicale (BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Cartel Alfa), insa sunt anuntate intariri dinspre Alianta Bugetarilor si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, reprezentantii acesteia din urma declarandu-se solidari cu bugetarii si dorind sa reclame, si cu acest prilej, propriile probleme, printre care aceea a nereprezentarii in senatele universitatilor, potrivit noii legi a educatiei.

  • 200 de autocare si microbuze vor aduce la miting sindicalisti din toata tara
Pentru acest protest, centralele sindicale au mobilizat nu doar membrii din Capitala, ci si "teritoriul". Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru, aproape 200 de autocare si microbuze cu sindicalisti din toata tara sunt asteptate sa ajunga, miercuri, intreb orele 8.00 si 9.00, la cele cinci intrari din Bucuresti, pentru a participa la miting. "Adunarea participantilor din provincie se va face in cele cinci puncte de intrare din Bucuresti, astfel: dinspre Autostrada A1, Bucuresti-Pitesti, la Bulevardul Iuliu Maniu, dinspre Autostrada A2, Bucuresti-Constanta, pe la bulevardul Theodor Pallady, dinspre DN1, Bucuresti-Ploiesti, la bulevardul Aviatorilor, dinspre DN2, soseaua Colentina, in zona Parcului Plumbuita, iar dinspre DN 6, pe la soseaua Alexandriei", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

De la intrarile din Capitala, autocarele si microbuzele cu manifestanti se vor deplasa in coloane de maxim zece catre Soseaua Kiseleff, in intervalul 8.30-11.00. De asemenea, in intervalul 10.00-11.00 se va realiza accesul sindicalistilor in Piata Victoriei. Mitingul se va desfasura aici in intervalul 11.00-14.30. Dupa terminarea protestului, manifestantii vor putea parasi Piata Victoriei pana la orele 16.30, a mai precizat Militaru.

  • Trafic restrictionat pe mai multe artere timp de 18 ore
Protestul de amploare al sindicatelor va determina restrictii ale traficului rutier in zona sediului Guvernului, incepand de astazi, ora 0.00, pentru ca politistii sa amenajeze perimetrul in care se va desfasura mitingul de protest. Potrivit Politiei Capitalei, strazile unde traficul urmeaza sa fie restrictionat, pana miercuri la ora 18.00, sunt Soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei, strada Monetariei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, intre Pasajul Victoriei si Piata Victoriei, Breteaua de legatura intre Piata Victoriei si strada Buzesti, si P-ta Victoriei.

Rutele ocolitoare pe care soferii le vor avea la dispozitie sunt: soseaua Kiseleff - Bulevardul Marasti - strada Clucerului - bulevardul Ion Mihalache - piata Victoriei - strada Buzesti, Piata Presei Libere - Piata Arcului de Triumf - Bulevardul Constanti Prezan - bulevardul Aviatorilor -bulevardul Lascar Catargiu sau Calea Victoriei si Soseaua Stefan cel Mare - Calea Dorobantilor - Piata Charles de Gaulle.

Brigada de Politie Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa evite zonele mentionate mai sus, in intervalul 07.00 - 18.00


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.