Campania de vaccinare gratuita va incepe inaintea celei de vaccinare contra virusului A/H1N si va viza reducerea la maximum a numarului imbolnavirilor, informeaza reprezentantii ministerului Sanatatii
Comitetul de coordonare al ministerului Sanatatii a stabilit astazi un plan de actiune pentru perioada imediat urmatoare, in ceea ce priveste vaccinarea impotriva gripei. Potrivit planului, imunizarea gratuita impotriva gripei de sezon se va desfasura intre 15 octombrie si 1 decembrie, relateaza NewsIn.

Cele doua campanii de vaccinare, cea sezoniera si cea impotriva virusului H1N1, vor fi corelate. Primele doze de vaccin impotriva H1N1 vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmand ca, din 4 ianuarie 2010, odata cu inceperea orelor de curs in scoli, sa inceapa si vaccinarea elevilor, dupa care se va continua vaccinarea celorlaltor categorii de risc stabilite.

Comitetul a stabilit modul in care vor fi utilizate substantele deinfectante si mastile de protectie pe care Ministerul Sanatatii, prin Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, le va achizitiona pana la sfarsitul lunii decembrie. Majoritatea substantelor dezinfectante vor fi directionate catre scolile din mediul rural, care au probleme in aprovizionarea cu apa curenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.