Social 3 August 2009 16:28
Consumul moderat de vin rosu ajuta la prevenirea si combaterea inflamatiilor cauzate de diferite boli, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Glasgow (Scotia).
Unul dintre cercetatori, dr. Alirio Melendez, sustine ca bolile inflamatorii acute sunt foarte dificil de tratat si multi pacienti mor din cauza lipsei unui tratament adecvat. Astfel, potrivit ultimelor descoperiri, vinul rosu are proprietatea de a bloca doua proteine din organism si poate combate, astfel, inflamatiile, noteaza NewsIn, citand presa britanica.

"Potentialul terapeutic al vinului rosu este cunoscut de foarte multi ani, iar cercetatorii i-au dezvaluit toate secretele si au descoperit cum substanta numita resveratrol, continuta de vin, in cantitati ce variaza, poate duce la noi tratamente pentru bolile inflamatorii", au mai precizat specialistii care au elaborat studiul.

Anul trecut, un medic australian, Phillip Norrie, sustinea ca a creat cel mai sanatos vin, care ar contine de 100 ori mai mult resveratrol decat vinul normal.

Consumul moderat de vin rosu mai este cunoscut si pentru eficienta in lupta cu cancerul si pentru proprietatile sale de a preveni formarea cheagurilor sanguine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.