Social 29 Iunie 2009 12:19
Reprezentantii rromilor vor ca titulatura de "rrom" sa fie inlocuita cu cea de indirom, "pentru a nu mai afecta imaginea Romaniei, din cauza infractiunilor comise de unii rromi", urmand ca o decizie sa fie luata in cursul acestei saptamani.
"Vrem sa ne debarasam de aceasta denumire, rrom, pentru a nu mai fi acuzati de autoritatile din Romania ca facem uz de numele tarii. Nu vrem sa mai fim noi oaia neagra, sa ni se spuna ca doar rromii fac nenorociri prin afara tarii", a declarat pentru NewsIn, Dorin Cioaba, fiul regelui rromilor Florin Cioaba.

Acesta a adaugat ca a fost deja infiintata "Asociatia Indirom", urmand ca aceasta propunere sa fie discutata in cadrul unei conferinte ce va avea loc saptamana aceasta la Strasbourg.

"Speram ca la noua asociatie sa adere toate organizatiile, iar ulterior demunirea de indirom sa fie recunoscuta in actele oficiale. Am ales aceasta denumire pentru ca noi ne tragem din India si nu vrem sa mai fie facuta vreo legatura cu Romania sau orasul Roma"
, a precizat Dorin Cioaba


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.