Social 11 Mai 2009 23:10
Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fiul lui Sile Camataru, Albert Florian Balint, la trei ani de inchisoare cu suspendare pe o perioada de 6 ani de incercare, pentru detinere de droguri de mare risc, impreuna cu acesta fiind condamnate inca alte 16 persoane.

Fiul lui Sile Camataru impreuna cu celelalte persoane din grupul sau au fost achitate pentru mai multe infractiuni, printre care si constituire de grup infractional de crima organizata, pentru care DIICOT i-a trimis in judecata.

Cei 17 trebuie sa plateasca cate 2.700 lei cheltuieli de judecata.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Reamintim ca procurorii DIICOT au trimis in judecata, pe 25 ianuarie 2007, o retea transnationala de trafic cu droguri, care aducea din Spania si Olanda droguri de mare risc destinate pietei autohtone, retea din care facea parte si Albert Balint, fiul lui Sile Camataru.

Grupul de crima organizata a actionat in mod coordonat, in vederea introducerii pe teritoriul Romaniei din tari Vest Europene (Spania, Olanda) a unor importante cantitati de droguri de mare risc, respectiv cocaina si comprimate ecstasy, in vederea vanzarii acestora, cu predilectie in Capitala, pentru a obtine in mod direct si indirect, importante beneficii materiale, se spune intr-un comunicat al Ministerului Public remis agentiei NewsIn. Astfel, au fost deferiti justitiei, in stare de arest preventiv, urmatorii inculpati: Marian Dragomir (poreclit Puica), Vasile Ciobanu (Raj), Costel Sandu Mihai (Chinezu), Gheorghe Niculae (Tudor), Marius Ovidiu Paduraru (Padure Mare), Petrica Remus Dinca (Padure Mic), Marius Padure (Marius a lui Baceanu), Albert Florian Balint (Bebe a lui Camataru), Emilian Mamele (Bebe Cantemir), Nicolae Iaparnicu. In stare de libertate au fost trimisi in judecata si Marian Ioan (Martin), Paul Niculae (Chelu), Ion Tudor Niculae (Bure), Valentina Beatrice Burce, Ciobanu Dumitru, Ionut Marius Dumitru si Marius Neacsu (Bardi).

Cei 17 au fost trimisi in instanta pentru initierea, constituirea, aderarea si sprijinirea unui grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni grave, trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit international de droguri de mare risc, punere la dispozitie a locuintei cu stiinta si cu titlu gratuit in vederea consumului de droguri, finantarea traficului ilicit international de droguri de mare risc.

Din probele administrate in cauza, a reiesit ca acest grup era foarte bine organizat, sarcinile si atributiile fiecarui membru fiind bine stabilite, asa incat o parte dintre aceste persoane se ocupau cu comandarea si finantarea cumpararii drogurilor de mare risc din tarile Vest Europene, o alta parte se ocupa cu transportul si introducerea drogurilor in Romania unde acestea erau vandute, de catre o alta parte a grupului organizat, sumele importante de bani obtinute fiind ulterior impartite intre membrii grupului infractional organizat in raport de rolul si atributiile acestora in structura grupului.

Reteaua oferea droguri minorilor si folosea copii ca dealeri. Inculpatii Marian Dragomir (Puica), Gheorghe Niculae (Tudor) si Albert Balint (Bebe a lui Camataru) au folosit minori la savarsirea infractiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc, unii dintre acesti minori fiind chiar rude apropiate, cum este cazul invinuitilor Ionut Marius Dumitru (fiul inculpatului Marian Dragomir) si Beatrice Valentina Stefan.

Procurorii au stabilit ca, in mod repetat in cursul anului 2006, o parte din drogurile detinute in vederea vanzarii ori oferirii cu titlu gratuit in vederea consumului, erau puse la dispozitie persoanelor consumatoare de droguri in diferite locuinte de pe raza Municipiului Bucuresti, cu stiinta si cu titlu gratuit, de catre inculpatii Gheorghe Niculae, Marian Dragomir, Emilian Mamele si Albert Florian, pentru a asigura o „confidentialitate” si o siguranta acestora, pentru a nu fi depistati de catre organele abilitate de lege ori de catre membrii familiei.

De mentionat faptul ca, o mare parte a activitatilor ilicite de trafic de droguri desfasurate de catre membrii grupului infractional organizat astfel constituit, se desfasurau in discoteci si cluburi din Bucuresti, respectiv Marzin, Maxx, Clona, Gossip, Bingo Europa, Million Dolars etc, mai arata procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.