Social 3 Martie 2009 11:41
Subofiterul MApN Floricel Achim a recunoscut, in fata Curtii de Apel Bucuresti, care i-a dat mandat de arestare pe 28 februarie, acuzatiile de tradare, el spunandu-le judecatorilor ca regreta fapta si ca a savarsit infractiunile pentru ca avea o situatie materiala precara.

Potrivit incheierii de sedinta de pe 28 februarie, si cetateanul strain Marinov Zikolov si-ar fi recunoscut fapta de care este acuzat, respectiv de spionaj, scrie NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pana joi, 5 martie, recursul subofiterului Floricel Achim, angajat al MApN, acuzat de tradare prin transmitere de secrete, tot joi urmand sa judece si recursul lui Marinov Zikolov, cetatean strain, pentru comiterea infractiunii de spionaj.

Curtea de Apel Bucuresti a emis, in 28 februarie, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acestora. Subofiterul acuzat de tradare este angajat al Directiei Generale de Informatii a Armatei din cadrul Ministerului Apararii Nationale, au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate anchetatorilor.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus, pe 28 februarie, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a lui Floricel Achim, subofiter in cadrul Ministerului Apararii, pentru comiterea infractiunii de tradare prin transmitere de secrete, si pentru Marinov Zikolov, cetatean strain, pentru comiterea infractiunii de spionaj.

"In urma cercetarilor efectuate, a rezultat ca cei doi inculpati au folosit (dezvoltat) un sistem, in baza caruia subofiterul a procurat din cadrul unei unitati militare a Ministerului Apararii, documente cu caracter militar, inclusiv din categoria celor clasificate, a caror diseminare neautorizata este de natura sa puna in pericol securitatea nationala si apararea tarii, pe care, ulterior le-a predat, lui Zicolov", se arata intr-un comunicat remis, luni, de Parchetul General.

Conform procurorilor, dupa prelucrarea datelor prin intermediul unui sistem de legatura complex, Marinov Zikolov le transmitea unor reprezentanti ai unui stat nealiat.

Din cercetari a rezultat ca motivatia demersului infractional a fost obtinerea unor beneficii materiale, constand in diverse sume de bani.

"Din sumele obtinute pentru informatiile transmise, inculpatul Marinov Zicolov il recompensa periodic si pe inculpatul Floricel Achim. Cei doi inculpati au fost prezentati, la data de 28 februarie 2009, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, pentru fiecare inculpat fiind emis mandat de arestare pentru 29 de zile",
mentioneaza comunicatul.

Cauza a fost constituita ca urmare a sesizarii Serviciului Roman de Informatii in cadrul activitatii de cooperare cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, cercetarile fiind efectuate cu sprijinul ofiterilor Serviciului Roman de Informatii , Directiei Generale de Informatii a Apararii si Inspectoratului General al Politiei Romane Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.