In faza a doua de votare a campaniei pentru Cele sapte noi minuni naturale ale lumii, rezervatia din judetul Hunedoara se afla printre primele 10 pozitii la categoria sa, avand acum si mai multe sanse de a se numara printre cei 21 de finalisti din vara.

Anul trecut, votantii pe Internet au ales Parcul National Retezat (PNR) sa reprezinte Romania in competitia online pentru statutul de noua minune naturala a lumii, derulata de organizatia elvetiana “New7Wonders”.
In decembrie 2008, rezervatia naturala a ajuns printre cei peste 250 de nominalizati din prima faza a concursului, alesi din 441 initiali, pregatindu-se acum sa intre in top 77, urmatoarea etapa, pentru care publicul a inceput sa voteze de luna trecuta.

Concurentii care se bat in aceasta faza au fost impartiti in sapte categorii, dintre care cate 11 vor merge mai departe: 1. peisaje si formatiuni glaciale, 2.

insule, 3. munti si vulcani, 4. pesteri, formatiuni pietroase si vai, 5. paduri, parcuri nationale si rezervatii naturale, 6. lacuri, rauri si cascade si 7. peisaje marine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.