Un elev roman din localitatea Montescudo, din provincia italiana Rimini, a fost batut saptamana trecuta de un italian in varsta de 16 ani, din cauza nationalitatii sale, relateaza cotidianul La Gazzetta del Mezzogiorno.
Potrivit victimei, in timp ce astepta in statia de autobuz, agresorul l-a insultat si amenintat in repetate randuri. Apoi l-a impins si l-a lovit cu pumnii in figura. Romanul a depus plangere la politie, care l-a identificat pe agresor si il cerceteaza in stare de libertate. Potrivit NewsIn, medicii legisti de la spitalul Riccione au afirmat ca leziunile baiatului se vor vindeca in opt zile.

Numarul agresiunilor xenofobe a crescut in ultima vreme in Italia, pe fondul unei serii de violuri si alte infractiuni comise de straini, inclusiv romani, si a prezentei in Guvern a Ligii Nordului, formatiune xenofoba.

Astfel, in noaptea de sambata spre duminica a fost atacat un bar apartinand unor romani din apropiere de Guidonia, unde patru romani ar fi agresat sexual o tanara si l-ar fi batut pe prietenul acesteia.

Senator italian: 'Romanii nu merita sa ramana in Europa'

De asemenea, un adolescent roman in varsta de 15 ani a fost agresat la Florenta de doi italieni in varsta de 17-18 ani, care l-au intrebat mai intai daca este roman. Si o macelarie apartinand unui roman din Guidonia a fost atacata cu o bomba artizanala, iar un grup de persoane a aruncat cu sticle incendiare barul unei romance din aceeasi localitate.

In plus, mai multi demonstranti neofascisti au atacat patru romani si cinci albanezi in Guidonia, iar mai multi manifestanti au incercat sa il linseze pe unul dintre romanii arestati pentru violul de la Guidonia.

Autoritatile italiene au cerut populatiei din Peninsula sa nu invinovateasca intreaga comunitate romana din Italia pentru infractiunile comise de unii. "Sa nu facem greseala de a generaliza si de a crede ca toti romanii comit astfel de infractiuni. Greselile si vina unei singure persoane nu trebuie generalizate la popoare intregi sau la comunitati intregi. A face acest lucru este o greseala culturala", a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno.

Ministerul Afacerilor Externe si-a exprimat preocuparea profunda fata de actele xenofobe la adresa romanilor din Italia, aparute in urma unei infractiuni comise de un grup de romani in Guidonia, si a subliniat ca numai aproximativ 0,3% dintre romanii de acolo sunt arestati sau condamnati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.