O ancheta interna a demarat, joi dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta din Satu Mare, dupa ce medicii au fost anuntati ca o femeie in varsta de 71 de ani, care a fost purtata doua zile intre sectiile unitatii spitalicesti, a murit, transmite NewsIn

Reprezentantii Spitalului au declarat ca nu au primit nicio sesizare de la rudele femeii si ca s-au autosesizat, dupa ce au aflat din presa despre acest caz. O comisie formata din cinci medici se ocupa de ancheta interna si va sta de vorba cu toti cei implicati, in principal cu cei doi medici cardiologi si cu personalul Unitatii de Primire Urgenta.

"Am demarat o ancheta interna. A fost numita o comisie formata din directorul medical al spitalului, Cristian Rusu, seful sectiei Unitate Primire Urgenta, medicul sef de pe sectia de cardiologie, asistenta sefa de la cardiologie. Nu am primit nicio sesizare de la rudele familiei, am fost anuntati de reprezentantii presei despre acest caz si am inceput cercetarile. Se va sta de vorba cu toti cei implicati, este vorba despre cei doi medici cardiologi si de personalul Unitatii de Primire Urgenta”, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian.

Cazul de la Satu Mare este similar cu cel din Slatina. Spre deosebire de barbatul din Slatina, care a murit dupa ce a fost purtat 4 ore intre spitale, fara sa fie internat, femeia de 71 de ani din Satu Mare a fost plimbata doua zile intre sectiile spitalului, fara ca personalul medical sa decida internarea acesteia. Femeia a fost vazuta de medicii de la Urgenta, dar si de cei de la cardiologie, insa in final a plecat acasa doar cu o reteta, desi starea ei de sanatate era una grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.