Nu foarte departe de noi, exista un oras fermecator care s-a incapatanat sa se dezvolte de o parte si de alta a Dunarii.
Cu o istorie deosebit de bogata, cu o suferinta coplesitoare pe care a suportat-o timp indelungat, cu influente de tot felul si cu oameni simpli si prietenosi, capitala Ungariei isi asteapta neincetat turistii sa-i descopere frumusetea.

Budapesta te captiveaza imediat numai cand afli ca Dunarea isi croieste drum printre castele, palate si alte cladiri impunatoare, excelent iluminate pe timp de noapte. Exista noua poduri care fac legatura intre Buda si Pest, cel mai cunoscut fiind Podul cu Lanturi, un pod 'pazit' de patru lei sculptati in piatra care isi odihnesc trupurile la cele doua capete, pe maluri. Toate podurile au fost minate si distruse in razboaiele mondiale, ele fiind reconstruite aproximativ la fel. Se spune ca locuitorii Budapestei se impart in doua categorii: cei care locuiesc in Buda si cei care vor sa locuiasca in Buda. Asta pentru ca Buda sta pe coline, casele au spatii verzi, terase si, nu in ultimul rand, o priveliste minunata catre restul orasului. Cine a mers la Citadella stie cum se vede totul, mai ales noaptea.

Daca vrei sa afli mai multe despre orasul care iubeste Dunarea, Click aici.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.