Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a decis miercuri sa amane pana la data de 14 ianuarie procesul in care Mihai Chitac cere intreruperea pedepsei pe motive medicale, desi avocatul sau a cerut un nou termen de judecata, cat mai rapid, deoarece fostul general ar necesita urgent o interventie chirugicala

Avocatul lui Mihai Chitac, Alice Draghici, a declarat astazi in cadrul procesului in care cere intreruperea executarii pedepsei clientului sau, ca acesta sufera de grave probleme cardiologice si are nevoie de o interventie chirugicala de urgenta, ce nu poate fi realizata decat in strainatate.

Astfel, avocatul a cerut un nou termen de judecata care sa fie fixat tot anul acesta, intrucat raportul de expertiza medico-legala de la INML nu a fost depus la dosar nici la acest termen. Magistratii au decis, insa, sa amane cauza pe 14 ianuarie, luand act de faptul ca INML a depus o adresa la dosarul cauzei, prin care precizeaza ca expertiza medico-legala dureaza intre 2 si 3 luni.

Fostii generali Mihai Chitac si Victor Stanculescu, incarcerati la Spitalul Penitenciar Jilava, au fost dusi, pe 12 noiembrie, la INML, pentru expertiza medico-legala, au declarat pentru NewsIn oficiali din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Ambii fosti general au cerut Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti intreruperea pedepesei la care au fost condamnati pentru Revolutia de la Timisoara, din motive medicale. Instanta a solicitat expertize medicale pentru cei doi.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus pe 21 octombrie efectuarea unei expertize medicale pentru a stabili daca Victor Stanculescu poate sa suporte regimul de detentie. O astfel de decizie a fost luata si in cazul lui Chitac, pe 23 octombrie.

Mihai Chitac si Victor Stanculescu sufera de boli cronice, au declarat, pe 20 octombrie, pentru NewsIn, reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care au afirmat ca doar o comisie speciala a INML poate decide daca acestia nu pot face inchisoare.

Recursurile depuse de Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse pe 15 octombrie de Inalta Curte de casatie si Justitie prin decizie definitiva si irevocabila.

Potrivit motivarii data publicitatii in 5 decembrie 2007, Victor Stanculescu si Mihai Chitac nu pot fi exonerati de raspundere penala, pentru ca au executat ordinul lui Ceausescu de a trage in manifestantii de la Timisoara, ordinul fiind ilegal, cei doi stiind de caracterul anticomunist al revoltei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.