Tribunalulul Militar a amanat, din nou, pana pe 29 decembrie, procesul in care Victor Stanculescu solicita intreruperea pedepsei, deoarece INML nu a trimis concluziile expertizei medicale care ar arata daca fostul general sufera de boli grave sau nu, la exact 19 ani de la revolta de la Timisoara.

Magistratii au constatat inca o data ca expertiza medico-legala nu a fost finalizata. Acestia cerusera Institutului National de Medicina Legala sa trimita concluziile comisiei ce face expertiza medicala, dupa ce Victor Stanculescu, aflat in sala de judecata, a afirmat ca toate analizele si investigatiile INML s-au finalizat saptamana trecuta.

Reamintim ca fostii generali Mihai Chitac si Victor Stanculescu, incarcerati la Spitalul Penitenciar Jilava, au fost dusi, pe 12 noiembrie, la INML, pentru expertiza medico-legala, au declarat, pentru NewsIn, oficiali din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Ambii fosti general au cerut Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti intreruperea, din motive medicale, a pedepesei la care au fost condamnati pentru Revolutia de la Timisoara. Instanta a solicitat expertize medicale pentru cei doi.

De mai bine de o luna, ambele procese au fost amanate la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, deoarece INML nu au finalizat expertiza medicala ce va arata daca cei doi fosti generali sufera de boli grave.

Expertiza este facuta de o comisie a Institutului de Medicina Legala si de catre Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde sunt incarcerati Stanculescu si Mihai Chitac pentru condamnarea de 15 ani data in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Mihai Chitac si Victor Stanculescu sufera de boli cronice, au declarat, pe 20 octombrie, pentru NewsIn, reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care au afirmat ca doar o comisie speciala a INML poate decide daca acestia nu pot face inchisoare.

Recursurile depuse de Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse pe 15 octombrie de Inalta Curte de casatie si Justitie prin decizie definitiva si irevocabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.