Serviciul public de ambulanta va putea sa solicite ajutorul serviciilor private de acordare a primului ajutor, doar daca acestea din urma se afla in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, potrivit unui proiect de ordin privind medicina de urgenta al Ministerului Sanatatii, informeaza NewsIn.

"Daca exista foarte multe solicitari la serviciul 112 si nu sunt masini sau medici suficienti, cei de la dispecerat pot solicita o ambulanta cu medic si asistent de la serviciile private, numai daca acestea au contract cu casa de asigurari", a precizat ieri, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.

Arafat a adaugat ca ambulantele private vor fi inscriptionate cu textul "Serviciu privat contra cost", alaturi de care va fi trecut numarul de telefon la care poate fi apelat serviciul. De asemenea, sub text va fi inscriptionat textul "Pentru serviciul public, sunati la 112".

"Au fost cazuri in care oamenii nu stiau ca suna la un serviciu privat si ca, in urma interventiei, trebuie sa plateasca. Trebuie sa clarificam aceste lucruri, pentru ca pacientii sa nu fie pusi in situatii neplacute, din cauza lipsei de informare", a completat dr. Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.