Tanara pictorita Anca-Irina Lefter verniseaza joi, 27 noiembrie ora 17.00, la Sediul Asociatiei Artistilor Plastici din Bucuresti, expozitia "Silance".

“Picturile mele se inscriu in stilul modernism- abstract si se adreseaza unui public noncomformist. Va astept cu imagini pline de culoare si un pahar de vin aromat”, spune artista.

Anca - Irina Lefter s-a nascut in Tulcea pe 13 octombrie 1984. Si-a descoperit pasiunea pentru pictura in scoala primara, fructificandu-si talentul prin cursuri de desen si pictura la Palatul Copiilor din orasul natal. Intre 1999 si 2001 a studiat la liceul de arta din Tulcea. In 2001 a ales sa urmeze cursurile liceului „Nicolae Tonitza” din Bucuresti, sectia Arte Murale. In anii de liceu a participat la numeroase expozitii colective nationale si internationale.

Anca a visat dintotdeauna sa aiba cate un tablou in fiecare tara din lume; astfel, a daruit tuturor oamenilor dragi din strainatate cate unul. Intre decembrie 2006 si mai 2007, 40 de tablouri semnate Anca Lefter, reunite sub numele de „Fior Oranj”, au fost expuse in clubul-teatru „La Scena”. Expozitia cu vanzare a inclus doar lucrarile artistei, achizitionate in numar mare. Numele expozitiei e reprezentativ pentru filosofia creativa a Ancai: oranjul e culoarea ei preferata, combinatia ideala intre pasiunea nuantelor de rosu si echilibrul dat de galben.

“Cred ca arta traverseaza toate simturile in acelasi timp, daca ai timp sa o privesti,sa o asculti.. te incarca, te relaxeaza, te consuma, te imbogateste..te renaste.. Este un zbor asupra monotoniei, modestiei si lucrurilor obisnuite” spune ea.

Creatiile –in ulei pe panza - s-au inscris in stiluri diferite, avand culori vii si reprezentand fiecare o stare la apogeu. Anca picteaza spontan, transmitand prin linii fine si culoare euforie, efervescenta...

„Caut sa aduc veselie in casa cu fiecare tablou”, spune pictorita, care isi alege personal toate materialele, de la panzele de cea mai buna calitate pana la lemnul de trandafir folosit pentru rame.

„Un tablou plin de culoare da intotdeauna senzatia de spatiu, de lumina – dar e important si sa se potriveasca acolo”.

Anca a experimentat diferite stiluri, de la cubism si art nouveau pana la pictura abstracta, din toate rezultand un melanj original. Nici colajele si creatiile pop art nu-i lipsesc din portfoliu. Desi are lucrari in acuarele si tempera, artista considera ca nuantele raman pure doar atunci cand foloseste uleiuri fine, intr-o combinatie inedita cu ulei de masline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.