Gigi Becali a speriat 17 maicute cu buldozerele cu care a vrut sa le darame manastirea pentru a intra in posesia unui teren de 30 de milioane de euro. Maicutele au facut plangere la Sectia 6 Politie.

Gigi Becali a reusit sa bage frica in 17 maicute de la Manastirea Christiana, situata pe Soseaua Pipera. In razboiul sau cu Arhiepiscopia Bucuresti pentru un teren de 15.000 de metri patrati, estimat la circa 30 de milioane de euro, care se afla in folosinta manastirii, latifundiarul a incercat sa-si faca singur dreptate cu buldozerul. Luna trecuta, maicutele au depus o plangere la Sectia 6 de Politie contra nepotului latifundiarului, Lucian Mihai Becali, dupa ce s-au trezit la poarta cu buldozerele trimise de acesta pentru a darama gardurile manastirii. Lucian Becali detine un titlu de proprietate asupra terenului din 1999, in conditiile in care Guvernul a atribuit printr-o hotarare dreptul de folosinta asupra suprafetei bisericii in 1997.

Pe terenul pe care il cere acum familia Becali se construieste o biserica, ajunsa la nivel de fundatie.

Una dintre maicutele de la manastire accepta cu greu sa vorbeasca despre subiect. “Noi nu vrem sa ne amestecam in povestea asta. Ne rugam la Dumnezeu sa-l lumineze pe domnul Becali si sa ne lase in pace. Dansul are deja destule. Sa fie mai bine de o luna de cand am depus plangere la Politie pentru ca au incercat sa vina cu buldozerele. De atunci, toate maicutele se roaga si mai intens. Doar asta putem sa facem. Are si dansul niste hartii, dar Dumnezeu stie. Noi ridicam acolo biserica mare. Avem certificat de urbanism de mult timp pentru biserica, dar a fost mai greu. La primavara sper sa reusim sa demaram constructia. Domnul Becali nu ne-a ajutat in nici un fel. Poate a dat pentru alte biserici, asa cum se spune, dar la noi, nu. In rest, cu Arhiepiscopia au discutat”, spune aceasta.

Politia Capitalei a confirmat existenta unei plangeri depuse de maica stareta a manastirii. “Exista intr-adevar o plangere depusa in urma cu aproape o luna pentru tulburare de posesie”, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei, Christian Ciocan.

Liderul PNG-CD nu a putut fi contactat. Mai mult, incercarile de a discuta cu diversii sai consilieri de presa sau politici s-au izbit de repetate amanari si promisiuni neonorate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.