Directia Apelor Mures a anuntat, marti, ca la nivelul bazinului hidrografic Mures a fost derulata campania „Sa pastram apele curate!”, la care au participat cateva mii de persoane, printre care si elevi si studenti, transmite corespondentul NewsIn.

„Au participat la actiunile derulate 500 de prescolari si elevi, 100 de studenti, 50 de autoritati locale, 150 de jurnalisti, 180 de voluntari din organizatii non-guvernamentale de mediu si 400 angajati ai Directiei Apelor Mures. Campania nationala „Sa pastram apele curate!”, derulata in acest an de Administratia Nationala „Apele Romane” si de Directia Apelor Mures, si-a propus, pe de o parte, sa informeze opinia publica in ceea ce priveste riscurile poluarii, iar pe de alta parte, sa induca necesitatea unui comportament social adecvat fata de ape”, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Calin Fokt.

In cadrul acestei campanii s-au desfasurat actiuni de igienizare si salubrizare a cursurilor de apa, montare de cosuri ecologice pentru colectarea selectiva a deseurilor la Targu Mures si Arad, montarea de placute indicatoare „Pastrati apele curate” la obiectivele de gospodarirea apelor (acumulari, prize de apa, indiguiri) si la podurile si podetele de pe principalele cai de comunicatii. Au fost organizate seminarii, instruiri, concursuri tematice, dezbateri publice, vizite la obiectivele reprezentative de gospodarirea apelor aflate in administrarea Directiei Apelor Mures, expozitii fotografice.

Campania se va incheia cu editarea unei brosuri-manual care se adreseaza elevilor de 6-10 ani si care doreste sa atraga in mod interactiv scoala si familia la formarea deprinderilor pentru protejarea surselor de apa.

Campania "Sa pastram apele curate!", derulata de Administratia Nationala "Apele Romane" si implicit de catre Directia Apelor Mures, a ajuns in finala Festivalului Green Awards 2008, din Anglia. Campania a fost nominalizata la categoria "Best Green International Campaign".

Manifestarea, care va fi organizata in 12 noiembrie la Londra, recunoaste si recompenseaza implicarea in educarea si constientizarea cetatenilor pentru pastrarea unui mediu curat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.