“La data de 09.10.2008, in jurul orei 10,30, agentii de politie rutiera au fost sesizati de faptul ca in curtea interioara a Institutului Inimii, un autoturism blocheaza usa de acces care deserveste ambulanta - fiind singura cale de acces in spital cu targa, astfel neputand fi introdus in spital un bolnav”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj.

Politistul de la rutiera s-a deplasat la fata locului, insa nu a reuit sa identifice posesorul masinii, motiv pentru care a ridicat-o pe sus, cu ajutorul altor trecatori, pentru a permite accesul bolnavului.

“Pe baza numarului de inmatriculare urmeaza a fi identificat conducatorul auto fata de care se vor lua masurile legale de sanctionare”, se mai arata in comunicat. Surse din cadrul IPJ Cluj au declarat pentru NewsIn ca masina, marca Volkswagen Golf V, este inregistrata pe o firma din Cluj, iar daca pacientul nu a suferit alterari ale starii de sanatate pentru ca asteptat o jumatate de ora in ambulanta, atunci soferul va fi sanctionat doar pentru parcare neregulamentara.

Managerul Institutului Inimii “Nicolae Stancioiu”, Tudor Simionescu, a declarat pentru NewsIn ca nu a stiu de problema deoarece nu se afla in Cluj-Napoca, insa va verifica daca posesorul masinii este posesor de card de acces in curtea interioara.

Totodata, acesta a mai afirmat ca multe persoane intra in curte, desi nu ar avea voie, profitand de faptul ca bariera nu se inchide imediat.

“Multe persoane speculeaza faptul ca bariera nu se inchide imediat si intra. Eu am sesizat politia, insa ei declina orice reponsabilitate afirmand ca este vorba de o curte interioara. Vom vedea cine este responsabil, insa cel mai probabil este vorba de o persoana care nu ar fi avut ce cauta acolo”, a afirmat managerul spitalului.