Aroganta liberala: Ovidiu Draganescu isi permite sa ia peste picior victimele inundatiilor

Se pare ca aroganta este o trasatura de caracter definitorie a liberalilor din administratia publica locala si centrala. Nu de mult, insusi premierul Calin Popescu Tariceanu, presedinte al Partidului National Liberal, soca opinia publica prin atitudinea sa zeflemitoare fata de sinistratii din Banat si suferinta lor. In disperare de cauza, victimele inundatiilor ii cereau prim-ministrului Romaniei sa faca tot ce poate pentru a le ajuta. Drept raspuns, Calin Popescu Tariceanu, enervat se pare de insistenta specifica unor oameni aflati la ananghie si fara ajutor, i-a intrebat pe sinistrati: "Doar nu vreti sa va fac hotel?".

Iata ca si colegul sau de partid, reprezentant al Guvernului in teritoriu, prefectul de Timis, Ovidiu Virgil Draganescu, le intoarce spatele oamenilor amarati din judetul pe care il conduce. In plina febra a lucrarilor de evacuare a apei din zonele calamitate, prefectul Ovidiu Draganescu, incins poate de munca pe care o depune, i-a sfatuit pe sinistratii care vor sa dea in judecata autoritatile ca ar fi mai bine sa-i actioneze in instanta si pe austro-ungari, pentru ca, si pe vremea Imperiului Austro-Ungar, au fost inundatii. Ce legatura o fi intre situatia disperata a oamenilor din Banat, nevoiti sa suporte greselile si nepasarea autoritatilor, si Imperiul Austro-Ungar nu mai un absolvent de facultate de mecanica, asa cum este Ovidiu Draganescu, poate sti.

Insistand in aceasta aroganta debordanta, prefectul de Timis pare ca vrea sa-i lase pe sinistrati fara orice mijloc de transport dupa ce acestia au ramas fara case. Pentru ca, oricum, cu masinile nu se poate circula in zonele inundate, Ovidiu Draganescu ii cearta pe sinistrati, spunandu-le ca "barcile nu sunt taxiuri, ca sa se plimbe cum vor ei cu ele". Parca ni-i si inchipuim pe amaratii din judetul Timis mergand cu barcile la discoteca, sa se distreze, pentru ca alta treaba nu au.

Pe de alta parte, ministrul transporturilor, Laszlo Borbely, a prezentat, ieri, proiectele pentru construirea de case, de care vor beneficia miile de victime din judetul Timis. Tot ieri, dupa cum anunta ziarul "Gardianul", procurorii Parchetului National Anticoruptie l-au audiat, in cadrul Dosarului "Apele Romane", pe patronul firmei oradene Repcon, Mircea Nistreanu, acuzat ca ar fi beneficiat, in perioada 2001-2004, de 33 de contracte pentru lucrari hidrotehnice si de indiguire, in valoare de cateva milioane de dolari, bani luati de la stat si folositi in alt scop decat cel pentru care ii fusesera acordati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.