"Ministrul Vosganian a incercat sa ne spuna cat de greu ar fi pentru buget sa acorde majorarea salariala de 50% si pentru celelalte domenii bugetare pe langa invatamant si ca, daca s-ar acorda aceasta majorare ar trebui ori sa se renunte le multe investitii programate, ori sa avem un deficit bugetar de 7% in 2009", a mai spus liderul sindicalist.

Vosganian ar fi adaugat ca majorarea ar presupune un efort bugetar suplimentar de un miliard de lei in acest an si de 21 miliarde lei - sau 5,5 miliarde euro - in 2009.

"Cresterea salariilor functionarilor publici cu 50% este nesustenabila si va trimite economia romaneasca in haos, fiind un atentat la siguranta nationala", le-ar fi spus Vosganian sindicalistilor, in timpul negocierilor, potrivit reprezentantilor acestora.

Ministrul Economiei si Finantelor a anuntat ca va trimite motivatia sa privind refuzul acceptarii acestor noi cresteri salariale la Presedintia Romaniei, Curtea Constitutionala si la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex va intra in greva incepand de joia viitoare, daca nu ajunge, la inceputul saptamanii, la un acord cu Ministerul Economiei si Finantelor privind majorarea cu 50% a salariilor functionarilor publici, a anuntat liderul sindicalist.

"Daca nu ajungem la un acord luni, joia viitoare vom avea toate formele legale pentru a incepe greva generala pe termen nelimitat", a spus Marica.

Declansarea grevei generale ar afecta trezoreriile, inspectoratele de munca, caselor de pensii, primariilior si a directiilor de asistenta si protectie sociala.

Presedintele Sed Lex aduce ca argument majorarea salariala care tocmai a fost acordata pentru angajatii din invatamant.

"A fost luata o masura politica atunci cand s-a votat in Parlament majorarea, cu 50%, a salariilor din invatamant, iar politicienii nu s-au gandit la consecintele economice si nici la faptul ca toate domeniile bugetare sunt prioritare. Toate sindicatele bugetarilor cer o majorare cu 50%. Daca s-a luat o masura politica, ar trebui sa se mearga pana la capat si sa se majoreze salariile tuturor bugetarilor", a adaugat Marica.