Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, cei sase fac parte din clanul "Geamai", cunoscut in Capitala pentru o serie de infractiuni de crima organizata, dar mai ales cu violenta - talharii, sechestrari de persoane etc.

Gruparea infractionala actiona pe raza Capitalei si a judetelor Ilfov, Dambovita, Ialomita si Vrancea.
Politistii si procurorii au desfasurat activitati de cercetare si probare a activitatii infractionale a gruparii timp de aproximativ opt luni. In urma cercetarilor efectuate, a rezultat ca gruparea era formata din sase membri (intre care si o tanara), cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, toti cu domiciliul in Bucuresti.

Cei sase confectionau bancnotele din cupiura de 100 de lei in apartamentul unuia dintre ei si le plasau la diferite societati comerciale, achizitionand bunuri de valoare mica (tigari, bauturi racoritoare, etc). Au fost identificate pana acum 40 de bancnote, insa informatiile politistilor arata ca numarul bancnotelor false si puse in circulatie este cu mult mai mare. Multi dintre patronii societatilor comerciale de la care falsificatorii au cumparat diferite produse au rupt bancnotele atunci cand audescoperit ca sunt false.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate joi, 25 septembrie, la locuintele suspectilor au fost gasite si ridicate mai multe echipamente electronice (imprimante, hard-disck-uri, laptopuri) si o pusca detinuta ilegal.

Cei sase invinuiti au fost prezentati procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti, care au dispus luarea masurii preventive de interzicere a parasirii localitatii pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, falsificare si punere in circulatie de bancnote contrafacute si inselaciune.