Targul International de carte LIBER, cel mai amplu eveniment editorial din Spania, promovat de Federatia Editorilor Spanioli, se va desfasura intre 8 si 10 octombrie la Barcelona, iar standul Romaniei va fi prezent cu aproximativ 300 de titluri, de la 22 de edituri.

Standul Romaniei din acest an va avea ca tema "Istorie si istorii" (Historia e historias) si va fi organizat de catre Institutul Cultural Roman, care va expune si aparitiile finantate prin programele "Translation and Publication Support Programme", "20 de autori" si "Publishing Romania", informeaza un comunicat ICR.

In Spania au fost publicate opt dintre volumele sprijinite prin aceste programe, alte cinci fiind deja in pregatire. Standul de carte al Romaniei va include, de asemenea, trei spatii de intalnire pentru editori si distribuitori.

Printre titlurile prezente la Targul de Carte de la Barcelona se numara:
Nora Iuga, "Sexagenara si tanarul", traducere de Vanina Dimitrova, Paradox Publishing Group, Bulgaria 2008;
Mihail Sebastian, "La ciudad de las acacias", Editorial Pre-Textos, Valencia, 2008;
Ana Blandiana, "Proyectos de pasado", Editorial Periferica, Madrid 2008, traducere de Viorica Patea; Mircea Cartarescu, "Dlaczego Kochamy Kobiety", Czarne, Wolowiec 2008, traducere de Joanna Kornas-Warwas;
Mircea Eliade, "Diário portugues", Guerra & Paz, Lisabona 2008, traducere de Corneliu Popa si Max Blecher;
"Acontecimientos de la irrealidad inmediata. La guarida Iluminada (diario de sanatorio)", Aletheia, Valencia 2006, traducere de Joaquin Garrigos.

Cea de-a XXVI-a editie a Targului International de Carte LIBER de la Barcelona reuneste, pe o suprafata de aproximativ 6500 de metri patrati, 700 expozanti reprezentand edituri si institutii de profil din Spania si din alte 15 tari. La Targul de Carte LIBER sunt asteptati peste 11.000 de vizitatori , iar invitata de onoare din acest an este Quebec.

Romania a participat pentru prima oara la LIBER in 2007, cand a fost prezenta cu standul "Carte tanara, carte frumoasa" cu volume de la 14 edituri.

Printre vizitatorii standului de anul trecut s-au numarat Antonio María Ávila, director executiv al Federatiei Editorilor din Spania, Barbara Davis, director de vanzari internationale al Targului de Carte de la Londra – care a adresat invitatia de a participa la urmatoarea editie a acestui eveniment, Dr. Raimund Herder, directorul editurii Herder, Pantaleón Bruguerra, director al departamentului economic al editurii Tusquets si Jose Miguel Martinez, directorul editurii Sigueme.

Bugetul alocat pentru organizarea standului Romaniei la editia din acest an a Targului de Carte LIBER este de aproximativ 48.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.