Un vanator din comuna bistriteana Milas a fost atacat de un urs, duminica, in timp ce se afla la vanatoare de mistreti, barbatul, ranit grav la picioare si la brate, fiind transportat de urgenta cu un elicopter SMURD la o clinica din Targu Mures, transmite corespondentul NewsIn.

Incidentul a avut loc duminica dupa-amiaza, in zona Dealul Manastirii din comuna Milas. Valer Catinean, de 36 de ani, vanator cu acte in regula, s-a dus, impreuna cu alti sateni, sa impuste mistreti. Dintr-un tufis a iesit insa o ursoaica si l-a atacat pe vanator. Ursul a disparut imediat dupa aceea, iar ceilalti vanatori nu au apucat sa-l impuste. Potrivit martorilor oculari, animalul cantarea peste 300 de kilograme.

La fata locului a sosit de urgenta un echipaj al Serviciului de Ambulanta, care l-a predat pe barbatul ranit unui elicopter SMURD, vanatorul fiind dus la un spital din Targu Mures.

Primarul comunei Milas, Iosif Gabor, a declarat ca primaria a cerut Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi sa impuste ursul cat mai rapid, ca sa nu ucida si alti oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.