Cele opt scoli din Bucuresti neautorizate sanitar au fost renovate si utilate pentru inceperea anului scolar, la 15 septembrie, a anuntat astazi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu

"Scolile au fost consolidate, reparate si utilate specific desfasurarii activitatilor didactice. Ele sunt in curs de a primi autorizatia sanitara, astfel ca, la 15 septembrie, vor putea sa-si primeasca elevii. De asemenea, am inceput procedura de refacere a marcajelor rutiere din jurul scolilor", a precizat edilul-sef.

Tot astazi, premierul Tariceanu a declarat ca autoritatile locale au un rol important in obtinerea autorizatiilor sanitare pentru scoli si ca fondurile alocate de Executiv pentru infrastructura scolara sunt uneori blocate la nivelul primarilor sau al inspectoratelor scolare judetene. Intrebat cum se poate rezolva problema unitatilor scolare care nu au primit autorizatiile sanitare, premierul a precizat ca in aceasta privinta a remarcat un progres de la an la an si ca autoritatile locale au un rol important in privinta obtinerii acestor autorizatii.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei a precizat, pe 4 septembrie, ca aproximativ 9.000 de imobile ale unitatilor scolare din toata tara nu au primit autorizatie sanitara, dar ca numarul acestora ar putea scadea pana la inceperea anului scolar.

Anul scolar 2008-2009 va incepe luni, 15 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.