Doua dintre substantele folosite in compozitia produselor de plastic de uz domestic provoaca schimbari in tesuturile mamare. Aceasta inseamna ca ar putea avea o legatura cu declansarea cancerului la san, transmite editia electronica a cotidianului "The Telegraph". Cele doua substante, BPA si BBP pot parasi recipientele sau folia de plastic si pot patrunde in alimente, mai ales dupa incalzire. Acestea sunt substante de tipul hormonilor, iar experimentele pe soareci au demonstrat ca pot afecta functionarea genelor in glandele mamare.

Dr. Raquel Moral a prezentat recent aceste descoperiri la cea de-a 96-a reuniune anuala a Societatii Americane de Oncologie. Echipa sa a descoperit ca "agentii estrogenici implicati in dezvoltarea sanilor si poate a cancerului mamar pot include estrogeni straini sau xenoestrogeni, care sunt folositi la fabricarea mai multor produse". Pentru a determina daca expunerea la aceste substante declanseaza cancer la soareci si daca alterari genetice similare se produc si la oameni, este nevoie de mai multe studii, a declarat dr. Moral.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.