Social 15 August 2008 00:10
Un client al fast-food-ului Spring Time din zona Universitatii a gasit joi seara un vierme intr-un hamburger, iar cand a anuntat ca va reclama la Protectia Consumatorilor, un reprezentant al localului i-a sugerat "sa rezolve problema in alt mod", fara a face public incidentul.
Potrivit martorilor, clientul a cumparat un hamburger si chiar inainte de a-l manca a gasit un vierme viu.

"Cand am fost la fetele care prepara mancarea mi-au spus ca nu au ce sa imi faca. Apoi a venit seful de tura si mi-a zis ca, daca vreau, poate sa imi faca altul si atat", a declarat pentru NewsIn barbatul care a gasit viermele in mancare.

Clientul a incercat sa reclame incidentul la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (OPC), insa nu a reusit sa ia legatura cu niciun inspector OPC.

Contactati de NewsIn, reprezentantii OPC au spus ca vor trimite la locul incidentului o echipa de inspectori, dar se pare ca incidentul va fi lasat balta cum se intampla de cele mai multe ori.

Si sobolanii mananca de la Fornetti

Nu este prima si nici ultima oara cand s-au inregistrat cazuri de acest fel, diferite obiecte sau vietati improprii fiind gasite in alimentelele si produsele achizitionate din magazine, supermarketuri sau restaurante. Iar oamenii consuma linistiti in continuare fara sa se gandeasca la pericolul ca ar putea gasi un vierme, un soarece sau o lama de ras in alimentele lor. Insa stirea aceasta apare la scurt timp dupa ce , in aprilie pe internet a circulat o inregistrare video cu un sobolan filmat in interiorul unei unitati Fornetti. Lucru care ne intareste oarecum temerile ca ni s-ar putea intampla si noua, oricand.

Si atunci ca si in cazul viermelui de la Spring Time, autoritatile nu au actionat in niciun sens. "Vom face cercetari, desi este dificil pentru ca in cazul acestor informatii nu stim unde sa mergem. Sa speram ca cei care au filmat s-au adresat si producatorului. Oricum, in astfel de situatii trebuie sesizata si Autoritatea Sanitar Veterinara, precum si Directia de Sanatate Publica pentru ca este pusa in pericol sanatatea oamenilor”, ne-a declarat Constantin Cerbulescu, director adjunct al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti. Potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Laszlo Csutak, institutia nu poate demara insa un control in lipsa unei plangeri care, pana acum, nu a intrat in atentia inspectorilor nici scris, nici telefonic.



Mic ghid de Protectie a Consumatorului

Pentru a va simti putin mai informati in legatura cu drepturile dumneavoastra, de aici puteti descarca MANUALUL CONSUMATORULUI : Un ghid care va ajuta sa rezolvati problemele cu care va confruntati in calitate de consumator.

De asemeni aveti la dispozitie si Ghidul Cumparatorului Istet, pentru a afla tot ceea ce va intereseaza despre drepturile consumatorilor si pasii ce trebuie facuti pentru a fi siguri ca acestea sunt respectate.

Fiecare consumator are dreptul sa fie informat despre produsele periculoase care ii pun in pericol sanatatea, dar si despre cine are obligatia sa le notifice si primiti sfaturi pentru achizitionarea de bunuri si servicii in cunostinta de cauza.

Aici aflati totul despre reclamatii si cum puteti sa depuneti o reclamatie on-line.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.