Multi parinti probabil blesteama ziua cand a aparut Tamagotch, insa copiii au fost absolut fascinati de noua inventie care tocmai li se dezvaluia. Animalutele virtuale erau si inca sunt "ambalate" in oua mici, portabile.
Daca va mai amintiti initiativa americanilor de a face copii sa aiba grija de niste oua, sa le hraneasca si sa aiba grija sa nu le scape, ei bine, toata povestea cu tamagotch-ul merge pe acelasi principiu. Si eu ca fiecare pusti, ma trezeam de dimineata si ii dadeam puiului meu sa manance, inainte ca eu sa-mi iau micul-dejun. Si, desi nu ii placea, chemam salvarea si ii faceam injectie. Cred ca toti am trecut prin perioada in care ne-am jucat cu simulatoarele de viata, fie ca erau jocurile pe calculator, cum ar fi The Sims2, jocurile de strategie sau alte inventii are erei digitale. Insa impedimentul lor era timpul. La un moment dat trebuia sa inchizi calculatorul, sa mai mergi la scoala, sa mananci.

Istoria Tamagotch-ului

In 1996, inspirata de nevoile copiilor de a avea o "jucarie vie" care sa-i responsabilizeze si sa le creeze aptitudinile de viitori parinti, japoneza Aki Maita, a inventat Tamagotchiul. Dedicata trup si suflet, noului "animal de companie digital", ne spune si adevarata poveste a Tamagotchi-ului, care pare sa fie gustata si acceptata ca adevarata de catre micutii "parinti”. Potrivit Maitei, se pare ca acesta este o cyber-creatura care a calatorit prin spatiu si a aterizat de pe Planeta Tamagotch, direct pe Pamant pentru a invata cum este viata la noi. Apoi, a fost gasite de un profesor si asistentul sau Mikachu, care i-a construit micutei vietuitoare o carcasa in forma de ou pentru a o proteja . Daca cei in posesia carora intra le hranesc si au grija de ele pot trai pana la 31 de ani.( o zi pe pamant este egala cu un an pentru un Tamagotch).

Vietatea cu chip pixelat cerea atentie in mod constant - fie mancare, fie joaca, fie exercitiu, fie somn... prin bipaituri enervante. Daca nu il serveai urgent, se transforma intr-un extraterestru urat, apoi sfarsea prin a o sterge inapoi in galaxia lui. Adica murea. Desigur daca nu iti placea cum evolua educatia puiului tau il putea omori cu zile, exercitandu-ti capacitatea demiurgica la nesfarsit. Poate va intrebati si de unde vine numele acestei dragalasenii japoneze. Ei bine, termenul este o combinatie intre tamago (ou, in japoneza) si watch (ceas, cuvantul englezesc). Desrul de ciudat, nu?

Bun venit in lumea Tamagotch !

Din 1996 si pana in prezent au fost lansate 44 de versiuni de tamagotch, acest numar incluzand si varianta originala, „Tamagotch-ul de Craciun” si cele mai noi versiuni cunoscute drept „Connection”, „Connexion or Plus” care pot stabili legaturi cu alte jucarii de acest fel pentru diferite jocuri sau schimburi. Cea mai ciudata versiune este noul „V5 Celebrity Tamagotchi”, care poate dobandi „sange roial”, daca este crecut cum trebuie. Variante noi ale Tamagochiului se pot gasi pe situl oficial, iar fanii pot juca diferite jocuri si pot accesa diferite aplicatii.

Cea mai mare controversa pe care a creat-o acest tamagotch a fost faptul ca unii copii se ocupau exclusiv de ingrijirea micului „animalut de companie", pentru ca acesta sa nu moara si isi neglijau propriile activitati. Daca nu aveai grija o perioada indelungata de tamagotch- ul tau acesta putea sa moara de foame. La un moment dat chiar s-a incercat scoaterea sa de pe piata deoarece copii intrerupeau scoala si rezultatele lor scadeau considerabil. Si asta la nivel global. Lucru care a condus la includerea optiunii de „pauza” pe care celelalte tamagotch-uri nu o avea pana acum si in plus caracteristica on/off pentru sonor.

Tamagotch-ul se da si pe TV

Desi era tamagocilor a cam apus, trebuie sa ne amintim ca anul trecut a aparut si un film inspirat de aceste personaje, in decembrie 2007 a fost lansat filmul „Eiga de Tōjō! Tamagotchi Doki Doki! Uchū no Maigotchi!?” , centrat pe Mametchi si prietenii sai : Memetchi si Kuchipatchi. Personajul principal, este o fetita pe care Mametchi a transportat-o din greseala pe planeta Tamagotchi.

Tamagotch-ul revine. Pe iPod

Daca in 2005 a fost atins apogeul vanzarilor, cu peste 10 milioane de animalute digitale vandute si cu o multime de combinatii si variante disponibile, ne intrebam ce succes va avea noul val de Tamagotch pe care vrea sa-l lanseze iPhone.

Noul joc al celor de la Namco este destinat doar dispozitivelor iPod mai vechi, dar si celor de generatie noua, dupa cum informeaza Inside Mac Games.Odata cu anuntarea lui Tamagotchi au inceput sa circule si zvonurile despre o versiune creata pentru iPhone. Tamagotchi: 'Round the World se poate descarca direct din iTunes pentru pretul de 4,99 dolari americani. Cei care pot sa isi procure jocul sunt cei care detin iPod-uri nano cu capabilitati video, iPod clasice sau de generatia a 5-a.

Utilizatorii de iPod din Romania pot sa isi procure jocul in acelasi mod, prin download de pe iTunes pentru aceeasi suma de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.