Solomon este nascut la 18 noiembrie 1955, comuna Carna din judetul Dolj. A absolvit Facultatea de Stiinte Economice - din cadrul Universitatii Craiova, iar pe vremea cand era viceprimar a dat Doctoratul in Stiinte economice la Universitatea Libera Internationala a Moldovei. Din 1980 si pana in 2001 a lucrat ca economist la ICS Metalo-Chimice Craiova, ICS Mercur Craiova, respectiv director la SC COMECHIM SA Craiova. In 2001 a fost ales viceprimar. In perioada in care a fost director la SC COMECHIM SA Craiova, numele lui a fost legat de o serie de afaceri oneroase privind inchirierea si vanzarea unor spatii comerciale ale acestei societati comerciale. El se mandreste si de o serie de studii in domeniul economiei si chiar un volum intitulat "Monumentele Craiovei".

In stilul caracteristic, primarul Craiovei ne-a declarat, prin telefon, ca el este primar de primar, ca orasul pe care-l conduce este cel mai curat si ca acuzele sunt intoxicari ale unor persoane care ii vor raul. Despre spatiul cu pricina, edilul a spus ca il detine inca din anul 1990, ca l-a inchiriat unui cetatean strain, care a facut modificarile respective.El l-a luat asa cum i s-a lasat. Redam integral discutia pe care am avut-o cu primarul Craiovei:

-Buna ziua, domnule primar.
-Sanatate.

-Conform unor informatii primite din anturajul dumneavoastra, ati fi cerut inainte de alegeri de la camatari suma de 400.000 de dolari pentru finantarea campaniei electorale. Banii respectivi i-ati fi returnat impartind lucrarile in cadrul unor proiecte de refacere a centrului Craiovei.
-Ce proiecte, ma? E unul idiot... Asculta-ma, sunt doua tabere de tigani. Unul Velcu Nazdravan cu Tatian, cu idiotul asta. Doua jigodii, doi derbedei. Deci, jur pe viata mea ca nu am cerut un leu la nimeni. Ei nu stiu cine mi-a finantat campania mie, habar n-au. Fi-r-ar ei ai dracului. Deci mi-au dat sau nu mi-au dat bani? Care-i treaba?

-Ei asa sustin...
-Bai, e un cacat, unul pe care nu-l baga nimeni in seama. Vrea sa fie consilierul primarului, un tigan ordinar, borat, unul Velcu Nazdravan. Da? O panarama care are patru membri in familie. Si unul, si altul merita sa fie expulzati din Craiova. Sunt doua jigodii. Eu nu ma bag cu tigani in casa.

-Dar despre sechestrarea masinii ce ne puteti spune?
-Bai, baiatule, jur pe Biblie, vino incoa’, asculta-ma fi-ti-ar astia ai dracului. Deci i-am dat masina o data la unu’ Coaca, la un derbedeu, si regret din suflet ca am facut asta. Sa-mi fie mila de el. 'Da-mi-o, te rog frumos.>> In loc de 13.000, mi-a dat 8.000 de marci, 5.000 a uitat sa mi-i dea. Ce sa ma bag eu cu tiganii. Eu am doua masini in garaj. Am un BMW X-5 si un Grand Cherokee.

-Ati mai avut probleme cu membri ai etniei rrome?
-Fi-r-ar ai dracu’ de vagabonzii dracu. Poate nu le e rusine, cacatii dracu’. Eu nu stiu cine v-a dat informatiile, probabil ca o puslama. Am auzit o chestie ca nu-i bag in seama, intelegi? Si cacatul ala de Velcu Nazdravan, care are impresia ca e pizda mamii lui stii cu neamul ma-sii in cur, si cu tiganul alalalt, care sunt in razboaie cu ei. Daca legea ii permite sa fie consilier la Primarie, eu nu am de-a face cu ei.

-Despre spatiul care se spune ca i l-ati facut cadou sotiei dumneavoastra, ce ne puteti spune?
-Vino incoa’ la Craiova ca iti arat cu acte si documente. Deci am spatiu cumparat din ’90, acum 15 ani, da? Si in fata lui este domeniul public, o terasa pe care am conciliat-o de la Primarie. L-am inchiriat la unu’ si ala s-a extins mai mult decat trebuia si am zis da-ti-mi inca 60 de metri ca, uite, asta sta pe domeniul public si nu plateste. Asta este totul.

-Aveti in anturajul dumneavoastra anumite persoane de etnie rroma care dau informatii despre dumneavoastra?
-Este adevarat ca am razboi cu tiganii din Craiova pentru ca ei nu au nici un drept in plus. Cu asta-basta. Eu am cheltuit 500.000 de euro din banii mei, din banii familiei mele.

-V-a sprijinit PSD in campania electorala?
-Cu nici un leu.

-Si de unde ati avut dumneavoastra bani sa va finantati campania?
-Pai, vino, ma, sa vezi, am bani.

-In ce relatii va aflati acum cu PSD?
-Glaciale, foarte reci. M-am luat de Nastase, m-am luat de Iliescu...

-Va ganditi sa va retrageti din partid?
-Da, sigur asta voi face, 99 la suta.

-Dar poate oamenii v-au votat si pentru ca faceti parte din PSD.
-Asta este, eu stiu ca sunt primar si dupa aia membru de partid.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.