Democrat-liberalul Radu Berceanu l-a acuzat pe ministrul liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, ca pregateste tunuri imobiliare in vacanta de vara, prin vanzarea la preturi mici a unor terenuri si cladiri ale Companiei de Cai Ferate (CFR) catre apropiati de-ai sai. Ar fi vorba despre "tot felul de terenuri care se afla in mijlocul oraselor, in jurul garilor sau linii de cale ferata care nu mai sunt folosite, iar terenul aferent a ramas al CFR. Brusc, s-a constatat ca aceste lucruri nu mai sunt folositoare, dar ele trebuie vandute si facute cadou apropiatilor", a explicat Radu Berceanu intr-o conferinta de presa.

Toate aceste terenuri si cladiri ar fi fost mutate din patrimoniul CFR in cel al unei alte companii de stat, Societatea Feroviara de Turism (SFT), pe vremea cand ministru al Transporturilor era social-democratul Miron Mitrea, iar seful CFR era Mihai Necolaiciuc, urmarit international.

Directorul general al SFT, Luminita Gliga, sustine: "Declaratiile domnului Berceanu nu au nici o legatura cu societatea noastra", sugerand ca doar ministrul Transporturilor ar putea da un raspuns.