Fostii proprietari ai imobilului s-au chinuit ani in sir sa obtina o sentinta de retrocedare, dar Guvernul Nastase a blocat aplicarea acesteia. Pina cind a venit salvator, din America, unchiul lui Adrian Tarau, Lucian Coltea. El a cumparat de la adevaratii proprietari dreptul asupra imobilului la un sfert din pretul pietei, moment din care guvernul a revenit la ginduri mai bune si nu s-a mai opus retrocedarii. Partidul lui Nastase si Iliescu plateste acum chirie familiei Tarau.

Sediul PSD Sector 1, unde cei doi lideri platesc cotizatia, ii apartine de citeva luni lui Lucian Coltea, unchiul din Chicago al lui Adrian Tarau. Acesta a salvat partidul de retrocedarea imobilului catre adevaratii proprietari. Astfel, Ion Iliescu si Adrian Nastase au devenit chiriasi de partid la familia Tarau.

Impozantul imobil din strada Amzei nr. 6, care gazduieste de ani buni sediul PSD Sector 1, este compus din 460 de metri patrati de teren si constructie cu demisol, parter si etaj, conform expertizei dispuse de Regia Autonoma a Administratiei Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAAPPS), fosta proprietara a imobilului. Liderii PSD au fost extrem de interesati sa cumpere cladirea, dar aceasta era revendicata in instanta de proprietarii de drept: fratii Zamfirescu Emil si Ortansa Stroe. Pe 7 septembrie 2000, Curtea de Apel Bucuresti a dat o sentinta definitiva si irevocabila, prin care a recunoscut celor doi frati dreptul de proprietate, insa nu au reusit sa intre in posesia casei, pentru ca RAAPPS s-a opus in mod constant.
Guvernul cedeaza, brusc, imobilul

Din anul 2001 pina in anul 2004, RAAPPS, condus trei ani de Eugen Bejinariu, unul dintre apropiatii lui Adrian Nastase, a tot atacat sentinta de retrocedare. Si a si cistigat. Zamfirescu si Stroe, doua persoane virstnice, si-au consumat banii si timpul prin procese. Brusc, din toamna anului 2004, drepturile celor doi virstnici au inceput sa fie aparate in instanta de Cabinetul de Avocatura "Danescu, Danescu si Asociatii", care a somat RAAPPS sa execute sentinta definitiva ce dadea dreptul de proprietate celor doi frati. RAAPPS nu a avut, de data aceasta, nimic impotriva si s-a executat. Pe 8 noiembrie 2004, Regia a aprobat nota de punere in posesie, iar pe 17 februarie 2005 s-a incheiat procesul-verbal de punere in posesie.

Sediul PSD, vindut ieftin clientelei politice Misterul intempestivei cedari ne-a fost descifrat de actualul lider al PSD Sector 1, Daniel Tudorache, dar si de fostul presedinte al organizatiei, Vasile Gherasim. In vara anului 2004, pe cind se aflau in plin proces cu statul, cei doi frati au primit o oferta salvatoare: vinzarea dreptului litigios, adica a dreptului de proprietate, catre un anume Lucian Coltea, om de afaceri cu dubla cetatenie, romana si americana.

Lucian Coltea este nimeni altul decit unchiul din America al lui Adrian Tarau, fugit din tara in anul 2002, in plina ancheta penala declansata impotriva sa de procurorul oradean Alexandru Lele. Ancheta din 2002 a avut accente tragice: Tarau a fost eliberat, la interventia directa a lui Adrian Nastase, la doua zile dupa ce a fost arestat de Lele, si a fugit in SUA. Lele a fost exclus din magistratura, iar procurorul Cristian Panait, care a fost insarcinat cu anchetarea cazului, s-a sinucis la scurt timp. In schimb, Tarau, despre care Lele a spus ca a transferat in SUA peste sase milioane de dolari proveniti din afacerile ilegale cu petrol, si unchiul sau, Lucian Coltea, au prosperat la Chicago in afaceri imobiliare. Ultima achizitie, sediul PSD Sector 1, a fost cumparat, potrivit lui Tudorache, cu 220.000 de dolari, in conditiile in care agentii imobiliari au evaluat imobilul la peste un milion de dolari. De afacerile lui Coltea la Bucuresti se ocupa avocatul Cristian Mugurel Dinu, care ne-a confirmat faptul ca sediul PSD apartine acum lui Coltea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.