Congresul extraordinar al PC il va desemna duminica pe succesorul lui Dan Voiculescu, dupa ce acesta a decis ca isi da demisia din functia de presedinte.

Potrivit Ziua Florian Anghel, Sabin Cutas si Daniela Popa sunt cei trei pretendenti, care doresc sa preia fraiele conservatorilor. Dupa o campanie apriga toti trei se arata increzatori in sansele de a deveni presedinte al PC. Conform unor surse din partid, Daniela Popa mizeaza pe sprijinul lui Dan Voiculescu si al lui Codrut Seres pentru a castiga aceasta batalie. De aceea, ea nu s-a deplasat in teritoriu pentru a-si face campanie, ci doar a trimis materiale despre programul ei. In schimb, Cutas si Anghel au luat tara la picior in tentativa de a convinge filialele. Increzator in sansele sale, Sabin Cutas a spus ca va detine voturile a peste 50% din filiale. Surse din partid, spun ca Anghel mizeaza pe voturile filialelor din Oltenia si Ardeal, in schimb nu este agreat de cei din Moldova si de Bucuresti.

Romania Libera informeaza ca la acelasi congres va fi infiintata si functia de presedinte fondator al partidului, post care ii va reveni, cel mai probabil, actualului lider, Dan Voiculescu. Potrivit presedintelui Consiliului Executiv al PC, Seres, presedintele fondator va fi desemnat prin vot deschis si va conduce un Consiliu de onoare, structura formata din maximum cinci membri si care va veghea ca linia doctrinara si ideologica a PC sa fie pastrata.

Pe langa Congres si Consiliul National, in urma modificarilor statutului PC, va exista un Birou Politic din care vor face parte toti liderii judeteni, toti vicepresedintii partidului, parlamentari si prezumtivii membri ai Guvernului. In structura de conducere va fi si un Birou Executiv Central, organul de conducere executiva, care va pune in miscare deciziile Biroului Politic, ale Congresului si ale Consiliului National. Vor fi 11 vicepresedinti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.