Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte al PSD intr-o scrisoare publica adresata lui Mircea Geoana, in care afirma ca nu poate accepta sa-si piarda libertatea de gandire si de a critica, dupa ce liderul PSD i-a interzis lui Dancu sa mai dea interviuri despre strategia PSD in presa.

Prezentam in continuare, integral, comunicatul de presa remis Agentiei NewsIn de Biroul de presa al PSD Cluj.

"Senatorul PSD Vasile Dancu a demisionat luni, 16 iulie 2007, din functia de vicepresedinte pentru analiza politica si comunicare. In documentul inaintat ieri presedintelui PSD, Mircea Geoana, Vasile Dancu declara ca motivatiile gestului sau sunt personale, dar si politice, legate de modalitatile concrete prin care se realizeaza managementul politic al PSD.

“In ultimele luni, partidul pune in practica o strategie si o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publica si credibilitatea PSD ca partid de opozitie, iar solutiile propuse de mine sunt, in mod sistematic, respinse. In plus, hotararea dumneavoastra de a-mi interzice sa dau interviuri presei, “pe teme strategice”, reiterata la ultimul Comitet Executiv National, ma pune in imposibilitatea de a raspunde sarcinilor pe care le am ca vicepresedinte pentru analiza politica si comunicare. Ca intelectual de stanga, nu pot accepta pierderea libertatii de gandire si a capacitatii de expresie a analizei critice. Sunt sigur ca si Domnia Voastra pretuiti aceste valori eterne ale social-democratiei” sustine Vasile Dancu in documentul adresat presedintelui partidului.

De asemenea, senatorul PSD subliniaza ca "va ramane alaturi de echipa de conducere a PSD atunci cand va fi nevoie de expertiza sa. Totodata, Vasile Dancu isi afirma dorinta de a reprezenta mai bine comunitatea care i-a acordat mandatul de membru al Senatului Romaniei, precum si de a servi interesele tarii in Parlamentul European, pentru lunile care au mai ramas din mandatul sau".

In finalul scrisorii, Vasile Dancu precizeaza ca decizia sa este una individuala: “gestul meu este un act de vointa individuala si nu implica in nici un fel Organizatia PSD Cluj sau alte organisme politice din care fac parte”.

Contactat de NewsIn, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca nu stie de decizia colegului sau si ca va comenta demisia acestuia din functia de vicepresedinte dupa ce va vorbi cu el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.