Corneliu Ciontu este mana dreapta a lui Corneliu Vadim Tudor si succesorul acestuia la carma Partidului Popular Romania Mare. Desi majoritatea analistilor il considera un fel de papusa in mana lui Vadim, Ciontu ne-a declarat ca sub nici o forma nu va accepta sa fie marioneta Tribunului.
Fostul vice al PRM, uns sambata presedinte al PPRM (schimbare efectuata in cadrul plenarei Consiliului National al Partidului Romania Mare, o data cu transformarea PRM in PPRM), considera ca schimbarea la fata a partidului va fi benefica. De asemenea, Ciontu nu exclude o coalitie cu PSD.

Domnule Ciontu, ce se ascunde in spatele acestei mutari a lui Vadim?

In primul rand, ca este impropriu sa o numim mutare. Apoi, domnul Vadim a luat aceasta decizie din doua motive. In primul rand din cauza problemelor sale strict personale. Avea o serie de proiecte pe care nu le putea finaliza la termenele stabilite.

Ce fel de proiecte?

Incearca sa isi dea doctoratul la teologie. Insa, din cauza ca nu are deloc timp, de doi ani de zile, de cand s-a inscris, nu a reusit sa predea nici macar un referat. Apoi, pregateste si lansarea unui nou post de televiziune. In plus, el mai are un cotidian si o revista saptamanala.

Iar celalalt motiv?

Ne propunem aderarea la PPE (n.r. - Partidul Popular European), noi fiind un partid conservator, crestin...

A fost una dintre conditiile PPE ca Vadim sa se retraga din fruntea partidului?

Nu, nu a fost vorba de nici o conditionare a PPE. Doar ca incercam sa nu mai fim priviti ca pe un partid nationalist-extremist si xenofob.

De ce credeti ca sunteti priviti astfel?

Din cauza tuturor adversarilor nostri politici din tara, care au creat aceasta falsa imagine a PRM.

SUGESTIA PPE

De ce PPE? De unde aceasta tendinta a tuturor de a deveni "populari"?

De ce PPE? Pentru ca acolo am gasit noi corespondenta. Plus ca noi ne aflam de mai multa vreme in negocieri cu lideri ai PPE. De fapt, cei de la PPE au venit cu aceasta sugestie. Cat despre tendinta celorlalti...

La PNTCD ma refeream.

Da, banuiam, dar n-ati vazut ca la congresul lor nu a fost prezet nici un membru de-al Partidului Popular European?

Sa revenim la retragerea lui Vadim.

Dar nu este vorba de o retragere, ci de un act de curaj, o demonstratie de maturitate politica. Tineti cont ca nimeni de la noi, de la nici un partid, nu a renuntat la aceste ierarhii. Oricum Vadim va ramane acelasi lider de necontestat al partidului. Sa nu uitam totusi ca Vadim a fost cel care a format acest bazin de electorat.

Tocmai din acest motiv, nu va temeti ca ati putea pierde o parte a electoratului?

Nu. Vadim este garantul moral al acestui partid.

MAI BINE PENTRU PRM

Nu va sperie toate aceste schimbari?

Nu, pentru ca indiscutabil va fi mai bine pentru PPRM.

Majoritatea analistilor politici privesc cu suspiciune toate aceste mutari ale PRM-ului.

Nici nu ne asteptam la un cor de aplauze. Timpul ne va da dreptate, insa. Oricum, suntem destul de harsaiti incat sa nu ne mai afecteze toate aceste rautati ale unora sau altora.

De ce va priveste lumea ca pe o papusa in mana lui Vadim?

Astea sunt rautati. Noi suntem o echipa aici.

Vadim a declarat, mai deunazi, ca dumneavoastra veti spune ce va spune el.

Domnule, vreau sa intelegeti ca eu nu voi fi o marioneta. Sub nici o forma nu voi fi marioneta lui Vadim.

Ce imi puteti spune despre o posibila coalitie cu PSD?

Eu am fost dintotdeauna pentru o deschidere fata de toate partidele parlamentare. Tinand cont ca si noi, si PSD suntem partide parlamentare, si ca nu ne aflam la guvernare, avem obligatia sa monitorizam impreuna alianta aflata la guvernare.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.