Guvern fara PD. Aceasta este varianta vehiculata tot mai mult in ultimele 24 de ore, varianta pentru care premierul Calin Popescu Tariceanu ar avea sustinerea PSD.

Democratii sunt in astepare. Nu vor vota guvernul restructurat daca ei sunt exclusi, dar nici nu au ce face daca Parlamentul il voteaza.

PSD si PC sunt tinute la curent cu miscarile liberalilor chiar de catre premierul Tariceanu, liderul conservator Dan Voiculescu dezvaluind ca premierul l-a informat ca vrea in Guvern si ministri UDMR.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a pregatit proiectul de restructurare a executivului pe care parlamentarii abia asteapta sa il aprobe. Se pare ca primul-ministru indeplineste dorinta PSD si prezinta un guvern fara democrati. Potrivit unor surse liberale, tocmai acestea sunt intentiile primului-ministru, sustinut in interiorul PNL de liderii radicali ai formatiunii si, in afara lui, de intelegerile facute cu trio-ul PSD-PRM-PC.

Alaturi de Ludovic Orban sau Norica Nicolai, vicepresedintele liberal Crin Antonescu, unul dintre radicalii din PNL, a declarat ca prioritatea partidului sau este continuarea programului guvernamental al Aliantei DA si, confruntati fiind cu iresponsabilitatea sau neseriozitatea PD, liberalii vor sa duca pana la capat obiectivele asumate de guvernul condus de Tariceanu. Iar pentru asta, PNL este dispus sa continue pana in 2008 cu un guvern minoritar si sa caute sustinere, atat cat o va avea, de la oricine, fie ca este de la PSD sau de la alte partide din Opozitie.

Pe langa epurarea democratilor, Ludovic Orban incearca sa il convinga pe Tariceanu sa renunte si ei la cateva nume din guvern care nu sunt pe placul Opozitiei - Sebastian Vladescu (Finante), poate chiar Eugen Nicolaescu (Sanatate), daca o cere PSD.

"Tupeul" lui Tariceanu se bazeaza pe sustinerea pe care acesta o are in Parlament, in randul partidelor din Opozitie, pornite sa marginalizeze PD, in lupta lor cu Traian Basescu. Un senator peremist ne-a declarat ca PRM abia asteapta un guvern liberal, lucru cerut oficial si de conservatori. Cei care negociaza la nivel inalt cu PNL sunt chiar liderii PSD, care ar putea obtine de pe urma acestei miscari posibilitatea de a guverna din umbra si de a-i lasa pe liberali sa isi erodeze imaginea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.