Deputatul PD Stelian Dutu, fost presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, a fost trimis ieri in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu in forma calificata si continuata, prin care a provocat un prejudiciu total de aproximativ 3.320.000 euro.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 1998 - 2004, acesta nu si-a indeplinit atributiile de serviciu legate de cofinantarea aferenta unui imprumut de peste 17 mil. dolari acordat de BERD Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta, si a angajat nelegal obligatii financiare fara a garanta recuperarea finantarii asigurate de CJ Constanta, dispunand efectuarea de plati fara sa aiba competenta legala conferita de reglementarile in domeniul achizitiilor publice.

Dosarul a fost trimis spre judecare instantei supreme, procurorii dispunand aplicarea sechestrului asigurator asupra unui apartament din Constanta in valoare de 2,8 mld. lei si a unui Renault Megane Clasic estimat la 250 mil. lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.