Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a anuntat ca va propune, la viitoarea Delegatie Permanenta a PNL, excluderea Monei Musca din partid. "Voi cere cu toata hotararea excluderea Monei Musca din partid", a afirmat Antonescu, adaugand in acest sens ca si alti membrii ai PNL se vor ralia demersului sau. Dupa cum se stie, Crin Antonescu este al doilea membru marcant al PNL care cere excluderea Monei Musca din partid. Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a afirmat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Mona Musca ar trebui sa isi dea demisia din toate functiile publice si politice pentru ca a semnat un angajament cu fosta Securitate.

Pe de alta parte, insa, Crin Antonescu a declarat ca ar trebui reconsiderata pozitia de presedinte de onoare pe care o ocupa in PNL Mircea Ionescu Quintus, in conditiile in care acesta are un certificat de politie politica din partea CNSAS.

Liberalii care au facut politie politica, exclusi din partid
"Parlamentarii liberali, care vor fi dovediti de CNSAS ca au fost informatori ai Securitatii si ca au facut politie politica, vor fi exclusi din partid", a declarat ieri purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian. Potrivit lui Vosganian, PNL se abtine, deocamdata, sa faca orice fel de comentarii pe aceasta tema, asteptand mai intai ca membrii CNSAS sa clarifice toate problemele ce tin de acest aspect. "PNL nu va face nici un fel de comentarii pe marginea parlamentarilor care se regasesc pe lista publicata intr-un ziar central si care ar fi avut dosare la Securitate. Consideram ca, in prezent, aceasta dosariada s-a transformat intr-o dezbatere polemica si, de aceea, PNL nu doreste sa faca nici un comentariu pana la clarificarea tuturor aspectelor de membrii CNSAS", a precizat senatorul liberal.

Fara premii si titluri

Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a anuntat ca toate titlurile si premiile acordate deputatului liberal Mona Musca ii vor fi retrase, deoarece "nu a dat dovada de sinceritate in ceea ce priveste colaborarea sa cu fosta Securitate". "Prin aplicarea Legii lustratiei, al carei initiator este si domnia sa, cariera politica a Mona Musca s-ar incheia.

Credem ca aceasta nu a realizat, in mod sincer, ca are calitatea de fost informator al Securitatii, altfel nu intelegem cum a putut sa omita acest lucru din toate declaratiile sale si sa nu ne marturiseasca, prieteneste, acest lucru", se precizeaza intr-un comunicat al Societatii Timisoara. Stransa cu usa din toate partile, deputatul liberal se mentine pe pozitie, sustinand ca nu isi va da demisia din partid pentru ca se considera nevinovata. Totodata, Mona Musca a devenit primul politician din Romania care si-a publicat pe Internet dosarul de fost colaborator al Securitatii. La alegerile din 2000, mai multi lideri ai PNL au fost deconspirati ca au facut politie politica, intre ei aflandu-se Mircea Ionescu Quintus, Alexandru Paleologu si Dan Amedeu Lazarescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.