Adrian Nastase si locotenentii sai, Serban Mihailescu si Miron Mitrea, primii vanatori al tarii, si-au predat, de bunavoie armele, dupa ce procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele lor.

Surse judiciare sustin ca fostul premier avea numai putin de 20 de arme de foc, in timp ce prietenul sau, fostul secretar general al Guvernului, Micky Spaga, a adus numai una.

Legea care reglementeaza regimul armelor si munitiilor spune clar ca, in cazul in care o persoana care face obiectul unui dosar penal detine arme de foc, aceasta este obligata sa le predea Politiei ori unui armurier autorizat.

Anchetati de procurorii anticoruptie, Nastase, Mitrea si Mihailescu au evitat o eventuala notificare din partea autoritatilor si s-au grabit sa scape de pustile de vanatoare. Singurul care, desi a fost anuntat de politie, nu se lasa dezarmat in ruptul capului, este fostul deputat PSD Ion Dumitru, fost director la Regia Nationala a Padurilor "Romsilva".

Trimis deja in judecata pentru abuz in serviciu, fapta prin care a prejudiciat statul cu peste doua milioane euro, Dumitru refuza sa renunte la arme, desi a fost notificat de autoritati.

Fostul premier avea 40 de pusti

Acuzat de luare de mita si trafic de influenta in Dosarul Zambaccian, Adrian Nastase nu a asteptat sa fie notificat de Politie.

Din proprie initiativa, acesta si-a luat cele 20 de pusti de vanatoare si le-a dat in pastrare unui armurier. "Nastase are, in total, peste 40 de arme, dintre care aproape jumatate sunt piese de panoplie, restul fiind arme letale", ne-au declarat surse judiciare.

In paralel cu procurorii DNA, Adrian Nastase este cercetat si de anchetatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Fostul premier si presedinte al Camerei Deputatilor nu s-a prezentat insa la audieri, desi, ieri, la ora 11.00, procurorii ICCJ l-au asteptat pentru a-l audia in legatura cu transformarea in obligatiuni a datoriei pe care compania Petromidia o avea catre stat.

Micky Spaga a depus si el flinta

Exemplul lui Adrian Nastase a fost urmat si de prietenul sau, Serban Mihailescu. Acesta a predat o singura pusca de vanatoare, desi anchetatorii DNA il cerceteaza pe motiv ca ar fi luat o spaga de numai putin de 11 arme de vanatoare, in valoare de 250 miloane lei. Acestea i-ar fi fost inmanate chiar de fostul sau consilier, Fanel Pavalache. Mihailescu a negat, ieri, toate acuzele venite din partea procurorilor si a anuntat ca "nu a atins niciodata acele arme".

Nici Mitrea nu mai are cu ce trage

Anchetat la randul sau pentru luare de mita si primire le foloase necuvenite, intr-un dosar care are legatura imobilul din Zambaccian si Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor si-a predat si el pusca de vanatoare. Potrivit legii, in cazul in care toti demnitarii vor fi gasiti nevinovati, armele le vor fi restituite.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.