Presedintele PC Bucuresti, Valentin Nicolau, fost presedinte al televiziunii romane pe perioada guvernarii Adrian Nastase, a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca Mihai Eminescu a fost "cel mai mare gazetar conservator". El a prezentat si proiectele marete pe care le are pentru studentii de profil: burse pentru cei care vor studia istoria conservatorismului din Romania.

Referitor la prezenta PC in Executiv, Nicolau a spus ca parerea lui personala ar fi ca partidul sa iasa de la guvernare. "Eu as iesi si maine de la guvernare", a spus el, adaugand ca mai sunt si alti colegi care cred ca PC este angrenat intr-o politica a conflictului. "nu este o amenintare, ci o intentie, dar vorbele noastre pot fi considerate si un avertisment pentru reprezentantii puterii de a se tntoarce la politica reala", a adaugat Nicolau. El vrea ca PC sa devina "o alternativa viabila" la guvernare, la cei doi poli uzati ai puterii din Romania. Intrebat cum ar putea un partid aflat la guvernare sa devina alternativa la guvernarea din care face parte, Nicolau a spus ca se referea la faptul ca PC sa-si asume guvernarea in ansamblul ei, "nu ca vioara a doua, intr-un concert cu doi dirijori si care suna stramb".

El a aratat insa ca decizia de retragere depinde, pana la urma, si de rezultatele raportului UE din primavara. Nicolau a spus ca, in mod realist, PC ar putea ajunge la 8-9 la suta din optiunile de vot ale populatiei. Referitor la intrarea sa in partid, Nicolau spune ca a ezitat inainte de a intra in politica: "Am avut mari dileme, sa ma bag, sa nu ma bag, sa ma bag, sa nu ma bag".

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a fost mai retinut in ceea ce priveste retragerea de la guvernare si a spus ca decizia va fi luata in Congresul partidului din februarie, pregatit de un Birou Permanent care va avea loc chiar in aceasta luna.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.